9 modalitati prin care putem mari spatiul in casa mai bine decat credeam (partea II )

Asa cum ati citit in articolul publicat anterior, aceasta este o continuare a sfaturilor, ideilor, metodelor prezentate pentru a obtine o casa mai spatioasa fara a fi nevoie de investitii si cheltuieli mari.

 

  • Camera coplilului nu este doar pentru dormit: indiferent ca este un bebe mic sau un adolescent, camera ar trebuie sa reflecte visurile lor. Sa incercam sa cream zona de joaca, de dormit, dar si de studiat. Sa prindem pe pereti panou pe care sa agatam diverse desene, poze, accesorii mici ale copilului. Jucariile sa l-e strangem intr-un saculet, astfel vom avea mai mult spatiu in camera.

 

  • lambriu pano`flair color_sierra grün-verde sierraCel mai bun pentru dormitor: dormitorul este locul in care ne refugiem, unde ne reinoim fortele si ne trezim dimineata intineriti. Putem maximiza spatiul din dormitor daca folosim  dulapurile in mod corespunzator. O sugestie ar fi achizitionarea unui dulap cu cat mai multe sertare, pentru a organiza separat hainele, accesoriile, pantofii si multe altele. Fiecare dulap ne poate ajuta la o organizare functionala. Sa depozitam hainele de alt sezon in cutii, saci si sa l-e depozitam in pod, de exemplu.

 

  • Productivitate in biroul de acasa:  tot mai multe case familiale si-au amenajat un loc pentru biroul de acasa, loc pentru a utiliza calculatorul, pentru a face temele, diverse hobby-uri si multe altele. Putem mari spatiul din birou utilizand cutii speciale de depozitare, mentionate cu numele fiecaruia, in culorile  si modelele preferate astfel fiind eficient pentru toti membrii familiei. O sa va placa biroul de acasa cand veti vedea ce spatiu mare aveti!

 

  • Nu ascundem totul in garaj: avem obiceiul de a transforma garajul intr-un depozit, in care sa tinem lucruri pe care nu mai dorim sa l-e folosim in casa, dar nici nu vrem sa aruncam.  Spatiul din garaj poate fi marit daca ne decidem sa scapam de aceste mobiliere vechi, aparate stricate si multe altele. Dupa ce avem spatiul putem instala rafturi prinse pe pereti pentru a depozita decoratiunile de sezon, echipamentele de gazon si de recreere, astfel vom avea spatiul necesare pentru masinile noastre.

 

  • Sabine 2Casa privita din exterior ar trebui sa reflecte interiorul: curtea din jurul casei poate fi amenajat frumos, fara sa supra aglomeram, fara sa creeam impresia de inghesuit. Sa pastram gazonul mereu ingrijit, straturile de flori intretinute, fara buruieni, usile de acces sa fie frumos vopsite in culoare potrivita cu cea a casei, astfel obtinem un ansamblu primitor pentru vizitatori.

Aceste mici metode pot fi realizate in casa fara a fi nevoie de renovare si cheltuieli majore de bani. Trebuie sa ne gandim si la faptul ca familia devine mai mare, atunci pur si simplu, avem nevoie de mai mult spatiu si acest lucru este esential.

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.