9 modalitati prin care putem mari spatiul in casa mai bine decat credeam (I)

Mereu ne intrebam cum sa adaugam un dulap in baia ingusta sau sa amenajam un mic birou langa dormitor.Indiferent ca apartamentul este mic sau locuinta de la tara este mare, cu toii cautam nevoia de a maximiza spatiul pentru a crea o locuinta spatioasa si  primitoare.
Pentru a scrie acest articol sursa principala de inspiratie a fost chiar casa mea. In fiecare casa este nevoie de mai mult spatiu, ca si in cazul meu.

Casa spatioasa – bucuria tuturor

Mai jos este lista cu metode :

  • Deschidem holul de intrare: holul de intrare este locul in care intampinam prietenii, dar si un loc functional si eficient, un cuier pe care sunt agatate accesorii care ne trebuiesc mai mereu sa fie la indemana (umbrela, esarfa, palarie, etc.). In cazul in care aveti loc puteti pune si o dulapior cu rafturi in care sa puneti pantofi, papuci de casa sau rucsacul de an
    design bucatarie
    design bucatarie

    trenament. O alta sugestie de a mari holul este prinderea pe perete a unei oglinzi mari, astfel reflectand restul casei. Holurile mici nu trebuie sa fie o provocare: garsonierele, camerele de camin studentesti si casele mici nu ar trebuie sa creeze un cosmar pentru a mari spatiul. In astfel de situatii sa ne asiguram  ca pastram doar ceea ce avem nevoie. Putem maximiza spatiul folosind usi glisante, realizare de rafturi in pereti in dormitor, baie si bucatarie.

 

  • Asiguram o bucatarie in care se poate gati usor:  cu totii stim, mai ales femeile care gatesc, ca bucataria este locul cel mai aglomerat din casa. In primul rand trebuie sa fiefunctionala, primitoare, placuta pentru a gati pentru familie si prieteni. Se poate maximiza spatiul prin introducerea unor rafturi verticale in camara, sertare pentru produse ambalate (paste, gemuri, etc.) si cutii de depozitare a alimentelor. Prinderea pe perete a unui suport pe care sa atarnam oale, tigaie, astfel eliminam spatiul de jos.
amenajare baie
amenajare baie

 

  • Esential in baie: pentru toti baia este locul in care mergem prima data dimineata, dar si locul pe care il vizitam  noaptea tarziu….din aceste motive este important ca baia sa fie amenajata cat mai practic. Folosind rafturi si cosuri din diferite materiale pe pereti putem depozita lucrurile folosite zilnic (piepteni, bijuterii, produse de machiaj si de intretinere corporala, etc.).

 

  • Living-ul are nevoie de spatiu! In living avem cel mai mult trafic, aici discutam cu prietenii la o cafea, ne uitam la televizor cu familia intinsi pe canapea, etc. Pentru a mari spatiul solutia ideala ar fi sa achizitionam mobilier multifunctional. De exemplu o masuta de cafea cu rafturi pentru reviste / carti.
amenajare casa
amenajare casa

Fiti cu ochii pe pagina noastra pentru a citi continuarea prezentarii modalitatilor de marire a spatiului din casa …

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.