5 sfaturi pentru amenajarea vinurilor in pivnita

In case moderne, regasim de cele mai multe ori la subsol o pivnita de care este bine sa profitam la maxim. Pentru persoanele pasionate de domeniul viticol sau pur si simplu care degusta de fiecare data cu placere un pahar de vin bun, amenajarea unor vinuri in pivnita casei reprezinta o necesitate.

Astfel, pivnita trebuie sa prezinte cele mai bune conditii pentru ca vinurile sa se pastreze bine in timp, iar voi sa va bucurati mereu de un vin de calitate. In acest articol, va punem la dispozitie 5 sfaturi importante de care sa tineti cont in amenajarea corecta a vinurilor in pivnita.

 

Pozitie

amenajare vinuri in pivnita
amenajare vinuri in pivnita

Daca vinul este asezat in pozitie verticala, dopul se va usca in timp, iar vinul va primi aer si isi va pierde aroma. Astfel, cea mai buna amenajare a vinurilor in pivnita este in pozitie orizontala, deoarece vinul se pastreaza sigilat, iar dopul va fi in permanenta umed.

 

Temperatura

Temperatura ideala de pastrare a vinurilor in pivnite este intre 10-12 grade Celsius. In aceste intervale de temperatura, vinurile se vor invechi mai greu si astfel, vor avea un gust mai fin si mai bun.

 

Lumina

amenajare vinuri in pivnita
amenajare vinuri in pivnita

In privinta luminii, este important sa alegeti un sistem de iluminare cu becuri din halogen pentru a mentine vinul in cele mai propice conditii de pastrare. Aceste tipuri de becuri vor oferi eficienta si longevitate in luminarea directionala a unei pivnite.

 

Umiditate

Intr-o pivnita in care dorim sa amenajam vinurile de colectie, trebuie neaparat sa tinem cont de umiditate, iar cea mai potrivita umiditate este intre 85-90%. O metoda de a pastra umiditatea in pivnita este de a alege cimentul sau asfaltul pentru pardoseala.

amenajare vinuri in pivnita
amenajare vinuri in pivnita

 

Alegeti un mobilier practic

Chiar daca este vorba despre o simpla pivnita, nu trebuie sa uitati de importanta unui mobilier potrivit pentru vinuri. Acesta poate fi achizitionat fie in comert sau poate fi realizat la comanda, pentru a satisface preferintele voastre. Pentru un design interior modern, va sfatuim sa optati pentru un mobilier supraetajat, realizat dintr-o combinatie de lemn si sticla, care va scoate din anonimat incaperea respectiva.

Speram ca pozele noastre sa va inspire in amenajarea dorita. Va dorim mult succes!

Sursa poze: http://www.home-designing.com/wp-content/uploads/2013/01/wine-cellar-basement-ideas.jpg

http://www.home-designing.com/wp-content/uploads/2013/01/wine-cellar-basement-ideas-2.jpg

http://www.pinterest.com/pin/246572148320195924/

http://cdn.decoist.com/wp-content/uploads/2013/04/Stylish-wine-cellar-for-those-who-prefer-the-classic-look.jpg

 

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.