5 idei de amenajare a casei in stil Zen

Filosofia Zen promoveaza ideea de relaxare si pace interioara prin adaptarea stilului de viata zilnic la un nivel de confort, liniste, incredere si seninatate. Mai jos v-am pregatit cateva sfaturi eficiente pe care le puteti pune in practica pentru a transforma locuinta intr-o casa in stil Zen.

 

Podele acoperite

camera in stil Zen
camera in stil Zen

Un detaliu important de care trebuie sa tineti seama atunci cand va amenajati casa in stil Zen este faptul ca fiecare element lucreaza impreuna pentru starea de bine fizica si psihica a dvs. Confortul in stil Zen este tradus prin echilibru si seninatate in orice clipa. Chiar si atunci cand coborati din pat si dati peste un covor moale si pufos, in loc de o podea rece. Acoperiti parchetul sau gresia cu carpete si covoare moi si calduroase, care o sa va ajuta sa va pastrati echilibrul si zambetul pe buze.

 

Decor asiatic

In cazul in care doriti sa integrati cat  mai bine filozofia Zen si conceptele acesteia in locuinta si in viata dvs., este bine sa aplicati si cateva reguli de decorare ale culturii, unde aceasta a luat nastere. Stilurile principale de amenajare sunt cel japonez si cel chinez. Stilul japonez de amenajare este orientat spre materiale naturale si culori calmante, spre decoratiuni minimaliste. Din acest stil puteti folosi covoarele tatami, piesele de mobilier joase si simple, dar si paravanele.

Stilul chinezesc de pe alta parte inspira prin culorile puternice, mobilier in culori inchise, cu detalii bogate. Lanternele de hartie multicolore ofera o nota vie camerelor si transmit multa energie.

Stilul de amenajare Zen este mult mai mult decat combinarea culorilor si a pieselor de mobilier intr-o casa. Acesta transmite caldura, energie, relaxare si speranta si imbie spre un stil de viata echilibrat.

 

Accesorii stil Zen

dormitor amenajat in stil Zen
dormitor amenajat in stil Zen

Decorarea peretilor cu accesorii si elemente care transmit o stare de bine si de liniste nu trebuie sa fie dusa insa la extrem. Relaxarea si odihna vine din simplitate si bun gust, nu din exces. Un elemente sau doua, bine gandite si asezate ca puncte centrale intr-o camera sunt de ajuns pentru a pastra echilibrul incaperii si pentru a va relaxa.

 

Temperatura ambientala          

O temperatura cu cateva grade mai jos decat cea obisnuita va ajuta sa dormiti si sa va odihniti mult mai bine. Sfatul nostru este sa lasati dormitorul sa se racoreasca inainte de a va pune la somn seara. Amenajarea stil Zen este orientata in principal spre creearea unui ambient de relaxare si liniste si nu doar spre construirea unui spatiu decorativ perfect echilibrat.

 

Electrocasnice ascunse

Aglomerarea spatiului de locuit cu electronice si electrocasnice duce la acumularea de stres si agitatie in viata dvs. Laptopul, televizorul, cuptorul cu microunde si orice alte aparat pe care il folosim in rutina noastra zilnica trebuie ascuns pe cat posibil din interactiunea zilnica. Veti reduce astfel nivelul de radiatii elecromagnetice la care va expuneti si veti fi mai putin tentati sa va folositi foarte des de ele. In plus, cel mai bine ar fi sa evitati utilizarea acestor aparate cu o ora inainte de somn pentru ca agita si ofera o stare de disconfort.

Sursa poze: http://www.modern-interior-decorating.com/images/decorating_zen_style.jpg

http://yourdesignpartner.com/wp-content/uploads/2011/09/zen-living-room-modern-sparse-white-green-colors-stylish-decor-idea-inspiration.jpg

http://yourdesignpartner.com/wp-content/uploads/2011/09/bedroom-zen-decor-design-platform-bed-oriental-idea.jpg

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.