4 moduri de a integra lumini in bucatarie

Ca si orice alta incapere din casa, bucataria are nevoie de un sistem de iluminare potrivit pentru a va bucura din plin de fiecare moment petrecut in acest spatiu. Pe langa metodele traditionale de a utiliza luminile in bucatarie, exista si alte moduri inedite de a evidentia frumusetea unei bucatarii.

1.

Tavan care atrage atentia

lumini in bucatarie
lumini in bucatarie

Luminile incastrate in tavan reprezinta una dintre metodele traditionale de luminare in amenajari bucatarii. Pentru un plus de creativitate, apelati la un perete fals care sa incadreze frumos intreaga bucatarie. Utilizati spoturi de diferite dimensiuni si culori, pentru a obtine un efect inedit si pentru a infrumuseta incaperea.

2.

Lumini interesante la bar

lumini in bucatarie
lumini in bucatarie

Daca beneficiati de o bucatarie spatioasa, cu bar si insula pentru prepararea meselor, va sfatuim sa profitati de aceste avantaje. O modalitate interesanta de a lumina este utilizarea spatiului oferit de bar sau de insula din bucatarie. Puteti amenaja lustre mari cu forme neobisnuite deasupra acestor spatii, sau chiar sub ele, apeland la lumini neon care sa ofere un aspect modern. Astfel, veti avea impresia ca sunteti in oras, intr-un local elegant si select.

3.

Sistem de iluminare sub dulapuri

Iluminarea locala in bucatarie reprezinta o alternativa inedita de a evidentia incaperea. Pentru a obtine un sistem de iluminare uniform, apelati la spoturi cu halogen, becuri liniare sau tuburi cu neon, in functie de efectul dorit. Astfel, activitatea din zona blatului de lucru va fi evidentiata tocmai datorita montarii acestor lumini in sirul superior de dulapuri.

4.

Un mod de iluminare neasteptat

lumini in bucatarie
lumini in bucatarie

Iluminatul in casa poate crea o alta atmosfera, cu putina inspiratie la indemana. In functie de planul casei, un mod interesant de a ilumina bucataria, este sub scari. In case si vile, este o solutie interesanta, care datorita luminilor colorate va oferi un efect vizual surprinzator.

Dumneavoastra unde ati integra luminile in bucatarie? Pe care dintre cele 4 moduri ati dori sa le incercati?

Sursa foto:http://www.decoist.com/2013-03-22/12-kitchens-with-neon-lighting/

http://www.decoist.com/2013-01-16/under-cabinet-lighting/

Daniel P. Hirschi

Autor și fondator al constructii24.ro Scriu aici cu entuziasm despre ultimele noutăți în materie de design interior, construcție de mobilier, arhitectură și grădinărit.