4 idei de decor inspirate din natura

Daca sunteti o persoana pasionata de mediul inconjurator, nu va lasati influenta de schimbarile de temperatura de afara. Puteti oricand crea mediul dorit in amenajari interioare, care sa fie inspirat cu succes din mediul natural.

 

1.  Plantele: cel mai simplu mod de a integra natura in design interior

Pasionatii de natura iubesc si plantele, cat si florile in egala masura. Acestea sunt cele mai naturale si mai pline de viata decoratiuni interioare. Pot fi integrate foarte usor in design interior, stilizate cu vaze mici sau de dimensiuni mari. In functie de camerele in care amenajati, puteti opta pentru plante inalte sau mai scunde. De exemplu in amenajari living, puteti alege o planta de dimensiuni mari precum trandafir chinezesc sau ficus.

2. Ramuri adevarate de copac

natura in casa
natura in casa

Copacul este o resursa naturala inovativa pentru spatiul interior. Cu putina creativitate, ramurile de copac pot fi amenajate intr-un mod surprinzator. De exemplu, puteti sa utilizati ramurile ca si decoratiuni interioare pe pereti, sub forma unor tablouri naturale. Puteti decora peretii si cu tablouri reprezentate prin peisaje deosebit, flori colorate sau animale. Veti obtine interioare pline de viata!

3. Imprimeuri inspirate din natura

Natura este o adevarata sursa de inspiratie in design interior. Pentru pereti puteti utiliza tapeturi moderne cu frunze, flori in tonuri naturale. Piesele de mobilier pot fi si ele inspirate din mediul inconjuratpr, cu imprimeuri corespunzatoare. Insa imprimeurile trebuie sa se completeze unitar cu culorile din incapere, pentru a nu incarca din punct de vedere vizual.

4. Lemnul ca resursa principala

imprimeuri inspirate
imprimeuri inspirate

Ca sursa naturala, lemnul este cel mai potrivit material pentru a crea o atmosfera naturala si relaxanta. Exact ca in natura. Astfel, piesele de mobilier sunt cel mai bine reprezentate de acest tip de material prin lemn masiv, stejar, fag, cires etc. De asemenea, puteti utiliza si alte tipuri de materiale mai usoare, ideale pentru amenajarea unui spatiu natural. De exemplu, bambus sau rachita.

Spor la amenajari reusite!

Sursa poze: http://www.amazinginteriordesign.com/wp-content/uploads/2014/11/162.jpg

http://www.amazinginteriordesign.com/wp-content/uploads/2014/11/221.jpg

http://www.amazinginteriordesign.com/wp-content/uploads/2014/11/1114.jpg

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.