4 idei de amenajare pentru balcon

 In amenajari interioare apartamente, fiecare camera o decoram dupa preferintele personale, astfel incat la final, sa ne reprezinte. De aceea, si balconul trebuie sa faca cumva parte din caminul nostru, chiar si cu putine idei la indemana.

amenajare balcon
amenajare balcon

Existenta unui balcon propriu nu poate ramane pe dinafara, atata timp cat si acesta face parte din locuinta noastra. Multe persoane folosesc acest loc ca spatiu de depozitare, insa acesta poate fi privit si ca o camera in plus de recreere. Fie ca este vorba de un balcon mare sau unul mic, inchis sau deschis, primavara si vara sunt anotimpurile perfecte in care putem inaugura balconul, care poate induce o atmosfera placuta si relaxanta. Ce poate fi mai perfect decat o dimineata energica, cu o cafea fierbinte si placerea de a citi primele ziare ale diminetii? Sau o duminica relaxanta, inspirand aer proaspat si citind cartea preferata? Toate aceste activitati pot fi integrate si in cadrul balconului din locuinta, cu putina creativitate si imaginatie.

Spatiu special pentru flori

amenajare balcon
amenajare balcon

Iubitorii de plante si flori isi pot cultiva pasiunea in cadrul acestui spatiu restrans din locuinta, mai ales cand stim ca si ele au nevoie de lumina si de caldura. Putem adauga si o etajera pentru lucrurile cate tin de intretinerea efectiva a acestora.

Balconul ca extensie a camerei

O alta idee de amenajare a balconului este de a-l folosi ca si o continuare a camerei respective. Astfel, putem face loc unui birou de lucru, cu mobilier functional si etajera pentru depozitarea a catorva lucruri. Putem adauga si niste decoratiuni interioare cum ar fi veioza de birou, lumanari sau chiar un covor care sa inveseleasca incaperea.

Prima masa a diminetii

amenajare balcon
amenajare balcon

Daca avem un balcon deschis, fara ferestre, putem sa facem o exceptie si sa luam micul dejun acolo. Nu numai ca poate fi relaxant, insa aerul proaspat al diminetii iti va oferi o doza de energie. O masuta mica si niste scaune simple din lemn sau rafie, pot fi alegerea ideala pentru prima masa a diminetii.

Colt de lectura

idei de amenajare

Indiferent ca este balcon inchis sau deschis, putem cu usurinta adauga in acest spatiu o piesa de mobilier care sa fie locul ideal pentru lectura. Poate fi mobilier clasic sau modern, in functie de preferintele noastre.

 

Speram ca ideile noastre v-au fost de folos si va dorim spor la amenajare!

Sursa poze:

http://www.stylisheve.com/small-balcony-design-ideas/

http://www.stylisheve.com/amazingly-pretty-decorating-ideas-for-tiny-balcony-spaces/

http://www.shelterness.com/15-interesting-balcony-design-ideas/

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.