10 sfaturi pentru dormitorul Dvs. [REPORT]

 

Atunci cand doriti sa va amenajati spatiile de locuit dati frau liber imaginatiei! Formele si culorile au un puternic impact asupra starii dumneavoastra de fiecare zi. De cele mai multe ori aranjamentul din casa poate influenta confortul. Exista mult spatiu liber in casa si in jurul casei, care trebuie amenajat. Este permis tot ceea ce place – dar atentie! Pentru dormitor sunt valabile alte reguli.
Cine nu doarme bine noaptea, este nelinistit şi agitat sau cei care sufera de cosmaruri ar trebui sa isi revizuiasca aranjamentele din dormitor. In cele 10 sfaturi care urmeaza va vom prezenta lucrurile carora trebuie sa le acordati atentie şi masurile pe care trebuie sa le luati pentru a avea o atmosfera mai linistita.

 

1.         Peretii si plafonul, precum si alegerea pe care ati facut-o pentru decoratiuni trebuie sa aiba un efect linistitor. Desenele pictate pe perete şi fotografiile pot avea o influenta negativa asupra starii de liniste.

 

2.         Conform invatamintelor chinezesti Feng-Shui patul nu trebuie sa fie situat, daca este posibil, pe linia dintre geam si usa, respectiv intre doua geamuri. Intr-un astfel de aranjament somnul va fi cu siguranta nelinistit …

 

3.         Prea multa tehnica influenteaza atat ziua cat si noaptea fanteziile noastre. Renuntati la aparatura din dormitor, deoarece conform ultimelor studii aceasta are o influenta negativa asupra unui somn profund.

 

4.         Nu “supraincarcati” dormitorul. Un numar redus de piese de mobila şi o atmosfera ordonata linistesc mult mai rapid sufletul.

 

5.         Deja din constructie trebuie sa planificati asezarea dormitorului intr-o zona mai linistita a casei. Zgomotul si larma deranjeaza in mod considerabil somnul.

 

6.         Multe persoane dorm mai bine in camere intunecate. Incercati sa dormiti cu jaluzelele sau transperantele trase. De multe ori ajuta si o perdea de culoare inchisa.

 

7.         Cine face economii la achizitionarea patului si a saltelei nu are grija de sanatatea sa. Pentru curiozitatea dumneavoastra faceti un calcul cate ore din viata petreceti in pat, dormind. Specialistii in domeniu va vor informa cu privire la materialele care va protejeaza spatele si care asigura un somn odihnitor.

dormitor amenajari interioare hdm-panele-pereti-tavani-Panoflair_Sierragrün-Verde Sierra

8.         Capatul patului destinat capului trebuie sa fie intotdeauna lipit de un perete. Subconstientul nostru lucreaza cel mai mult noaptea, iar peretii confera protectie si siguranta.

 

9.         Calculatorul, ordinatorul de birou si biroul nu au ce cauta in dormitor. Si spiritul creativ trebuie sa se odihneasca noaptea şi nu trebuie sa fie inconjurat in permanenta de munca.

 

10.       Culorile joaca un rol foarte important in viata noastra. In dormitor trebuie sa alegeti culori cat mai pastelate pentru pereti si lenjeria de pat. Culorile puternice stimuleaza si va pot afecta somnul. Bineinteles ca exista momente in care aceste efecte sunt dorite: atunci trebuie sa alegeti culoarea rosie, culoarea dragostei si a pasiunii.

 

Incercati aceste sfaturi! Probabil ca deja de la cele mai mici schimbari in dormitor veti simti efectele. Va dorim un somn sanatos, placut si odihnitor!

Daniel P. Hirschi

Sunt născut în Elveția în 1967 și locuiesc în România din 2005. Sunt proprietar de mai multe mici afaceri și digital marketer. Sunt, de asemenea, un scriitor entuziast și un adept al noilor tehnologii. Îmi place să dezvolt idei noi, care sunt individuale și cu care îi pot ajuta pe cititorii mei.