img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Vopsea lavabila pe tavan si nervi la pamant

Vopsea lavabila pe tavan si nervi la pamant

 

Sa incepem zugravirea camerei…..este usor de zis, dar mai dificil de realizat. Pentru a zugravi o camera se presupune o planificare inainte.  Asa am facut si eu, sau mai bine zis asa am incercat sa fac si eu.

In primul rand m-am decis asupra colorii. Am ales doua culori. Doi pereti + tavan = alb si doi pereti = rosu rubin.

Alb are efecte de expansivitate, usurinta, suavitate, robusteţe, puritate, raceala; exprima pace, impacare, liniste, inocenta, curatenie, sobrietate, aduce speranta, bucurie, succes. Si conform paletar RAL 3003 am ales un rosu rubin. Rosu inchis inseamna caldura.

Zis si facut. A fost achizitionata vopsea lavabila pentru interior de culoare alba, de o foarte buna calitate, de la o firma cu renume. Tot la acelasi centru de mixare culori s-a realizat si culoare rosu rubin, cu ajutorul unor aparate speciale. S-a cumparat si grund.

477927_R_K_B_by_Rainer_Sturm_pixelio.deA sosit week-endul si am inceput sa impachetam lucrurile din camera pentru ca sambata dimineata sa poate incepe lucrul zugravul. Dupa ceva intarziere a ajuns… S-a apucat de lucru si a constatat ca sunt unele crapaturi pe tavan, care trebuiesc corectate. Am cumparat euroglet necesar. S-a terminat aplicarea si am asteptat sa se usuce tavanul.

Apoi s-a aplicat pe toti peretii  grund-ul amestecat cu apa in raport de 1:7. Dupa uscare a inceput sa aplice lavabilul alb. Primii doi pereti au iesit excelenti, insa cand  a inceput sa aplice lavabilul pe tavan, dupa cateva secunde a inceput sa se sfarame, sa vine o pielita jos(ca atunci cand esti ars de soare si iti vine pielea jos).

Hm….ne-am sfatuit si zugravul a trecut la indepartarea stratului de grund si tot ceea ce a fost aplicat pe tavan. A durat mult. Dupa indepartare s-a folosit glet pentru interior si rigips pe baza de ipsos, care este destinat acoperirii suprafetelor si umplerea denivelarilor, pentru a obtine o suprafata neteda a peretilor si tavanului.  Am asteptat pana s-a uscat. Dupa care s-a slefuit suprafata cu hartie abraziva. Apoi a inceput cu aplicarea primului strat de vopsea alba, apoi cea de rosu rubin……Si uite asa, in cateva zile am avut camera zugravita dupa placul meu.

Kind am Malen 290955_R_K_B_by_Stephanie  Hofschlaeger_pixelio.deZic cateva zile, pentru ca la inceput mi s-a zis ca in doua zile am camera gata , insa a necesitat timp dublu.

Acum a mai ramas de facut curatenia, asezarea mobilierului si a celorlalte accesorii. Sunt sigura ca prin astfel de experiente am trecut cu toti, cu nervii intinsi aproape la maxim.

Intre timp mi-a mai venit o alta idee: tatuaj de perete. Pe peretele alb, din spatele patului cred ca ar arata foarte frumos un astfel de tatuaj. Navigand pe internet am gasit cateva firme care comercializeaza acest tip de produse. Sunt  foarte frumoase si cred ca aplicate pe perete arata senzational. Insa despre acest proiect in detaliu am sa va scriu in urmatorul meu articol.

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar