img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Vanatoare de mituri 1: Parchet laminat – grosimea conteaza

Vanatoare de mituri 1: Parchet laminat – grosimea conteaza

In noua noastra mini-serie, „Vanatoare de mituri“, astazi,discutam despre un mit din domeniu pardoselilor, anume despre compararea diferitelor grosimi la parchet laminat si alte tipuri de parchet.

Ca si in toate domeniile ale vietii exista si in domeniul constructiilor mituri care cateodata ne induc in eroare. Uimitor, aceste zvonuri si informatii false se mentin uneori in viata peste generatii. Dezvoltarea materialelor si a productiei este in prezent atat de rapida, incat astfel de mituri pot duce la greseli periculoase. Si, dupa cum stim cu totii, deciziile gresite costa o multime de bani – mai devreme sau mai tarziu…

Unul dintre miturile care se pastreaza de zeci de ani este: cu cat este mai gros un parchet sau parchet laminat cu atat este mai rezistent si durabil!

Acest lucru este pur si simplu gresit! Cu placere va spun de ce:

Cat de rezistent este un parchet sau un parchet laminat depinde de un singur factor: placa de rezistenta sau la parchet masiv, esenta lemnului. Exista lemn de esenta moale si esenta tare. Si exista placi de rezistenta moi(ieftine) si tari(scumpe).

De exemplu la lemnul masiv:

Un centimetru de pin va fi intotdeauna mai moale decat 0,5 centimetri de stejar!

Exact asa si la parchet laminat:

O placa de rezistenta produsa dintr-un amestec de aschii de lemn si de hartie va fi intotdeauna mai moale decat un parchet laminat din diferite aschii de lemn de esenta tare.

Inainte de a stii metoda de productie si materialul parchetului ales, nu se poate face nici o concluzie rezonabila cu privire la durata de viata a materialului!!!

Asadar, cand vizitati in viitor un magazin si vanzatorul va povesteste ca parchetul laminat mai gros este mai bun, intrebati-l de compozitia materialului si garantia producatorului. Veti observa ca de foarte multe ori veti obtine garantie pentru perioade mai lungi la parchet laminat sau parchet mai subtire!

Apropo, inca un aspect: pardoseli mai subtiri au fost special dezvoltate pentru ca dvs. clientul, in timpul montarii sa nu ridicati atat de greu si sa nu intrati in conflict cu usile deja existente…

Un articol recent care, din pacate, descrie acest mit poate fi gasit aici:

(http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/deco-solutia-ideala-pardoseala-20467.html)

Daca la cumpararea unui parchet laminat nu doriti sa faceti greseli costisitoare, va recomand si E-Book-ul nostru, pe care il puteti descarca gratuit aici.

Pe curand, pana la urmatorul mit, al dvs.

Daniel P. Hirschi

 

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar