img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Accesorii / Umidificator si purificator de aer

Umidificator si purificator de aer

Sfaturi si dispozitive de top pentru o alegere corecta!

Climatul uscat creeaza, mai ales in lunile de iarna, probleme majoritatea oamenilor. Boli respiratorii devin foarte frecvente atunci cand umiditatea aerului scade sub jumatatea nivelului normal. In acest caz un umidificator poate ajuta la normalizarea rapida a climei in camera. Umidificatorul produce un nor fin de ceata prin duze cu ultrasunete. Dispozitive ieftine sunt disponibile la sub 50 de euro. Aparate mai mari, mai costisitoare pot fi folosite chiar si in birouri.

Chiar si in timpul verii pot fi folosite aceste umidificatoare: ceata fina creeaza un efect de racoare. Dezavanatjul acestor pulverizatoare este ca avantajeaza producerea germenilor. Prin urmare, este importanta, curatarea atenta a echipamentului, astfel incat germenii sa nu ajunga in tractul respirator si sa provoace o boala. Dispozitivul preia condensul si depunerile de calcar din incapere.

Umidificatorul, inainte de a pulverizare, incalzeste apa aproape de punctul de fierbere, prin urmare previne creerea germenilor, asadar este o solutie mai buna. Se desting evaporator cu electrozi (trebuie curatat in mod regulat) si evaporator cu elemente de incalzire, functioneaza cu aburi de apa demineralizata sau distilata. Fiecare aparat are un consum intensiv de curent.

Umidificatoare cu consum redus de energie sunt asa numitele evaporatoare, care nu pulverizeaza apa distilata ci o evapora definitiv. Prin urmare, nici nu se formeaza germeni si nici nu exista o supra umidificare.

Dezumidificatorul (uscatorul de condens) se foloseste acolo unde este umiditate excesiva sau in spatii cu mucegai, de exemplu, in cladiri noi. Dezumidificatorul se foloseste la 0-30°C si o umiditate intre 40-80%. Aparate mai eficiente pot fi folisite de la minus 30° la plus 30°C. Parerile sunt impartite la astfel de aparate de filtrare si curatire a aerului: reduc  praful si mirosurile, dar ar trebuie sa aiba un principiu de ionizare si un filtru combinat pentru un efect mai eficient.

Aici este o mica lista de recomandari care nu poate fi nici concludenta si nici completa:

Aktobis WDH – 1200HT (purificator si umidificator) (uscator pentru constructii profesional, robust si puternic).

Comendes ITR 50 ( dezumidificator ) ( exploatarea economica continua ).

Comendes HLE 20 ( purificator si umidificator ) ( clasa superioara, cu un pret bun ).

Comendes LR 200 ( purificator ) ( cu automat )

Comendes dezumidificator LTR 100 ( purificator si umidificator) (puternic).

De Longhi UH 800 E Evaporator vapori calzi (purificator si umidificator)(usor de utilizat, adecvat chiar si pentru medicina si aditivi aromati).

Wick W – 610E ( purificator si umidificator ) ( pentru dimensiuni de camera de la 25 la 50 mp ).

Wick W – 5200S – E ( ultrasunete , micro- fin pulverizator de apa )

Bionaire CM1 – L ( purificator şi umidificator )

Duracraft DD TEC10E dezumidificatoare de aer ( purificator si umidificator ).

 

Copyright poze:

https://www.cleanairoptima.at

http://www.gartenversand-omega.de

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar