img
Home / Lemn / Trei motive de ce sa cumparati parchet masiv

Trei motive de ce sa cumparati parchet masiv

Parchet masiv – o pardoseala sanatoasa si solida

O pardoseala din parchet masiv confera un aspect placut si confort oricarei  locuinte, case si vile. Pardoseli sanatoase si solide din lemn masiv sunt de multi ani foarte populare si apreciate. Exact aici, un parchet masiv ofera un mare avantaj, fiindca se poate slefui, in functie de tip, de mai multe ori. Prin urmare, pretul unui parchet masiv este usor mai ridicat in comparatie cu un parchet laminat. In general, un parchet laminat nu se poate slefui.

O podea nobila si de inalta calitate din parchet masiv

In ultimii ani au aparut tot mai des pe piata pardoseli din parchet stratificat. Cu putina indemanare acesta poate fi montat de oricine. In plus, o pardoseala din lemn masiv se poate monta chiar si unde exista incalzire in pardoseala. Atunci cand se monteaza parchetul masiv ar trebui sa se acorde mare atentie la sfaturile importate de montare, astfel incat sa beneficiati mult timp de pardoseala dvs. de inalta calitate. Pe langa parchetul stratificat traditional, in comert este disponibil un parchet asa-numit parchet – shipdeck. Acesta este prevazut cu o banda din neopren durabila si elastica pe margine. Prin acest lucru se creeaza un aspect comun, care aminteste de scandurile unei punti de nava. O astfel de pardoseala cu aspect Shipdeck se regaseste si ca parchet laminat. In sortimenul de parchet laminat din Pvc AquaStep de la Sildan puteti sa vedeti acest efect ShipDeck. Parchetul stratificat are un alt avantaj, este prevazut deja din fabrica cu un strat de protectie( sigilare). Astfel, un strat suplimentar nu este necesar dupa montare si podeaua din locuinta, case si vile este imediat accesibila.

Unitatea de masura Brinell – cum masuram duritatea unui parchet masiv

In functie de tipul de camera, in special in functie de utilizarea spatiului din locuinte, case si vile este nevoie de diferite tipuri de parchet masiv. Spatii care sunt folosite frecvent sau chiar continuu, cum ar fi livingul are nevoie de o podea din parchet masiv de stejar. Acest lemn este foarte durabil si stabil. Duritatea unui parchet masiv, respectiv rezistenta acestuia este indicata de unitatea de masura Brinell. Valoarea este masurata cu o bila de otel. Aceasta bila de otel este presata pentru o perioada prestabilita si cu o forta predeterminata pe suprafata lemnului. Adancitura (crestatura) rezultata este masurata cu precizie. Cu cat adancitura (crestatura) rezultata este mai mica, cu atat valoarea Brinell este mai mare si lemnul mai dur, respectiv parchetul masiv. Un lemn deosebit de dur poate atinge o valoare Brinell de 40 sau chiar mai mare.

 

 

 

HG Parquet Wash & Shine

Leaves miniscule arcylic balls behind on the surface. The use of HG Parquet, Wooden Floor and Hardwood Wash and Shine results in the surface being protected against scratching and wear.


  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar