img
Home / PARCHET LAMINAT | PARDOSELI / Tot ce trebuie sa stim despre linoleum

Tot ce trebuie sa stim despre linoleum

Linoleumul este un material folosit pentru hol si bucatarie datorita faptului ca se curata foarte usor, este ieftin si se intretine cu usurinta. De asemenea, este potrivit pentru persoanele care folosesc produse ecologice deoarece protejeaza mediul inconjurator prin faptul ca este natural.

 

Linoleum-ul

Linoleum-ul este un material de amenajare interioara confectionat din ulei de in fiert la temperaturi foarte ridicate. Atunci cand uleiul de in ajunge la aceste temperaturi, se adauga rumegus, ceramica sau calcar, dar si diferiti pigmenti colorati pentru a oferi o nuanta potrivita amestecului. In final, compozitia aceasta se preseaza, formandu-se foi de linoleum.

 

linoleum flooringAvantaje si dezavantaje

Principalul avantaj al linoleum-ului consta in faptul ca este usor de intretinut si ingrijit, putand fi curatat cu usurinta cu diferite substante. Totodata, acesta are o rezistenta foarte mare, nu se zgarie repede si isi pastreaza culoarea timp indelungat. Totusi, pot fi mentionate puncte slabe precum: sensibilitate ridicata la substante de curatat acide si ingrijire permanenta cu ceara.

 

Ingrijirea linoleum-ului

Podelele confectionate  din acest material se curata rapid, urmarind cateva indicatii simple si eficiente. Primul pas consta in aspirarea linoleum-ului pentru a indeparta urmele de praf si mizerie. Apoi se curata podeaua cu apa calda, fara detergenti deoarece acestia lasa urme lipicioase si nu curata bine. Podeaua foarte murdara poate fi stearsa eficient cu o solutie de apa si sapun, clatind apoi foarte bine. Urmatorul pas se refera la stergerea cu o carpa curata si uscata si in final, ceruirea podelelor.

Intretinerea linoleum-ului este indicat sa fie realizata o data pe luna cu ceara pentru a-i oferi materialului stralucire si luciu. Ceara poate fi aplicata cu o carpa curata si umezita cu putina apa pentru a pastra mai bine luciul. Se recomanda aplicarea unui strat de ceara, dupa care se lasa sa se usuce cateva ore si se mai aplica inca un strat.

Sursa poze:

http://www.zimbio.com/Laminate+Flooring/articles/7aFtOK3ZyB-/Linoleum+Flooring

http://infloormation.com/category/linoleum/

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar