img
Home / Lemn / Tipuri de lemn pentru mobilier

Tipuri de lemn pentru mobilier

Lemnul reprezinta materialul preferat pentru mobilierul de casa deoarece este masiv, flexibil si este prezent intr-o mare varietate de culori si modele. Mobilierul confectionat din lemn este o investitie excelenta si va ofera posibilitatea sa amenajati incaperile intr-o maniera unica. De obicei, lemnul folosit pentru piesele de mobilier difera prin flexibilitate, duritate si striatii, de aceea este important de stiut cateva caracteristici ale principalelor tipuri de lemn pentru a le putea recunoaste cu usurinta.

01025461-Masa ext.

Mobila din  mahon

Mahonul este un lemn dur si masiv, fiind originar din America si Africa. Acesta poate fi gasit intr-o varietate de culori: de la maro deschis pana la maro rosiatic. Printre punctele forte ale acestui lemn se numara faptul ca are o rezistenta deosebita la soare si umezeala, dar si la trecerea timpului. Mahonul este insa unul din cele mai scumpe tipuri de lemn utilizate pentru piesele de mobilier.

 

Lemn de pin

Pinul este un lemn de esenta moale si are un aspect rustic, ce poate fi folosit in amenajarile interioare traditionale cu succes. Caldura si individualitatea oferita de mobilierul de pin sunt deosebite si ofera o atmosfera speciala. Culoarea deschisa a pinului poate fi folosita pentru amenajarea livingu-ului si a dormitorului deoarece este prietenoasa si linistitoare. Striatiile si pigmentul verde de pin fac ca acest lemn sa fie unic.

 

Piese de mobilier din stejar

Unul din cele mai populare materiale pentru confectionarea pieselor de mobilier de refera la stejar. Acest lemn este durabil si rezistent si poate fi gasit intr-o varietate de culori: alb, rosu sau alb. Lemnul de stejar alb are textura cea mai dura dintre toate speciile si are un pigment verde. Datorita texturii, acest lemn nu permit scurgerile.

Vitrina cu 2 usi

Mobila din fag

Culoarea pala a fagului si duritatea sa sunt principalele sale puncte forte care il recomanda pentru confectionarea mobilierului. Acest lemn are de asemenea o textura fina pentru ca este rezistent la socuri si este un aderent bun pentru vopseluri. Lemnul de fag este folosit pentru scaune, tabureti si diferite tipuri de mobilier.

 

 

Sursa poze:

http://www.urbanefurniture.com/chunky-oak-dining-furniture.html

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar