img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Tavanul – rolul in design interior

Tavanul – rolul in design interior

Tavanul datorita inaltimii si design – ului isi pune amprenta pe tot spatiul. Din acest motiv, cand incepem renovarea sau amenajarea trebuie sa ne gandim si la acest fapt.

In cazul in care tavanul este neted si fara defecte cel mai usor este sa-l vopsim. Cea mai utilizata culoare pentru tavan este albul, dar alegera unei alte culori poate fi benefica in ceea ce priveste efectul final total. Daca camera este foarte inalta, tavanul vopsit intr-o culoare mai inchisa decat peretii optic determina micsorarea spatiului.

amenajare tavanAplicarea tapetului din fibra de sticla este o alta optiune pentru tavan. Datorita tehnicii de aplicare usoara, adica activarea adezivului aplicat pe partea inferioara a tapetului in contact cu apa, se realizeaza repede si ulterior poate fi vopsit (cu dispersie, latex, acryl, vopsele silicatice). Tapetul din fibra de sticla este solutia perfecta in cazul in care avem probleme cu mucegaiul ( nu lasa sa treaca), deoarece nu are cusaturi, lasa tavanul sa respire si ramane stabil chiar si in conditii de umiditate.


Tavanul imbracat in culori deschise

amenajare tavanInsa cand avem un tavan cu denivelari si inestetic, alegerea potrivita sunt lambriurile pentru tavan. Pentru acestea avem nevoie de lambriuri si accesoriile aferente (plinte de acoperire, plinte flexibile, sipci de colt si cleme de fixare). Cu ajutorul lambriurilor putem obtine un tavan optic frumos si durabil in timp. Placile de lambriu pot fi puse si peste placile vechi deja existente. In tavan pot fi incorporate si sursele de lumina, spoturi de lumina. Curatarea este foarte usoara, folosind doar o laveta umeda si apa curata.  Lambriurile sunt prezente pe piata in diferite dimensiuni si cu diverse suprafete (unicolor, lucios, mat), satisfacand astfel cerintele ridicate ale cumparatorilor. Lambriurile sunt potrivite atat in case moderne, cat si in case cu stil rustic, dar sunt foarte potrivite in orice stil de amenajari interior.

amenajare tavanIn case cu amenajari interioare in stil rustic putem opta la tavan si pentru a lasa la vedere grinzile. Ele se integreaza perfect in acest stil, acordand  naturalete si simplitate camerei, oferand un spatiu foarte natural.

Vezi si un video despre modul de aplicarea usoara a lambriurilor de la producatorul german HDM: http://www.youtube.com/watch?v=-_DBVN2KRZI&feature=relmfu

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar