img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Tapetul – utilizarea in decorarea peretilor

Tapetul – utilizarea in decorarea peretilor

Tapetul este un produs foarte utilizat pentru a decora peretii deoarece ofera posibilitatea de a redecora permanent camerele la un pret redus. Tapetul poate fi schimbat in functie de diferite stiluri sau de ceea ce este la moda. Utilizarea tapetului pentru a decora casa prezinta numeroase avantaje, dar si o cateva dezavantaje ce trebuie luate in considerare inainte de a opta pentru aceasta metoda de decorare.

 

tapet din fibra de sticla
tapet din fibra de sticla

Tapetul – avantaje

Principalul avantaj al tapetului se refera la faptul ca acesta poate fi aplicat pe orice tip de suport, fie ca este vorba despre beton, vopsea, tencuiala sau caramida. Aplicarea tapetului se realizeaza rapid, simplu si eficient, fara a utiliza foarte multe materiale sau substante.

De asemenea, acesta se indeparteaza cu usurinta si poate fi inlocuit oricand cu un alt model de tapet .Astfel ca, principalul avantaj al tapetului este ca ofera o foarte mare flexibilitate si ca poate fi oricand schimbat sau inlocuit in cazul in care se doreste acest lucru.

Intretinerea tapetului se realizeaza cu usurinta, acestea trebuind sa fie curatate cu o carpa curata, uscata si cu perii moi. Tapetele semi-lavabile se pot sterge in schimb cu ajutorul unor carpe umede, iar cele lavabile pot fi curatate cu apa si amoniac.

tapet representation-rooms
tapet din fibra de sticla

Pentru a prepara aceasta substanta se curata  tapetul lavabil, se pune 1 lingurita de amoniac intr-un litru de apa si se amesteca bine pana se topeste amoniacul. Tapetele intretinute si curatate dupa recomandari stricte pot sa isi pastreze culoarea si aspectul neschimbat pana la 15 ani. Totusi, trebuie mentionat faptul ca nu se recomanda tapetarea peretilor in camerele unde exista un grad ridicat de umiditate.

 

Tapetul – dezavantaje

Persoanele care aleg sa decoreze casa cu tapet trebuie sa stie faptul ca acesta prezinta si o serie de puncte slabe sau dezavantaje. Tapetele confectionate din hartie nu pot fi curatate cu apa si exista pericolul de a se degrada cu rapiditate atunci cand sunt fixate pe suport. Tapetul semi-lavabil duce la o incetinire a gradului de oxigenare a peretilor, iar cel lavabil trebuie sa fie lipit doar pe un suport uscat deoarece se lipesc cu dificultate.

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar