img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Solutii de amenajare pentru camera de camin

Solutii de amenajare pentru camera de camin

Fiecare dintre noi ne aducem aminte cu nostalgie de perioada studentiei, cand lucrurile parca erau mult mai usoare si nu trebuia mereu sa luam viata in serios. Insa, pentru persoanele care inca se bucura de studentie si care au ales viata de camin, acest articol se potriveste la fix.

decoratiuni interioare
decoratiuni interioare

Rememorand primii ani de facultate, tin minte ca am avut norocul sa stau inca din primul an in camin, pentru ca vorba aceea: nu esti student adevarat, daca nu ai stat vreodata in camin. Asadar, era o camera de camin spatioasa, din fericire, astfel incat ideile pentru reamenajare au fost nelipsite. Va voi impartasi cateva dintre solutiile mele de atunci, cu buget redus, plus altele noi. Inainte de toate, trebuie sa va asigurati ca aveti acceptul administratorului caminului pentru designul interior al camerei, iar apoi puteti sa va apucati de treaba.

 

Mobilier

decoratiuni interioare
decoratiuni interioare

Chiar daca camerele de camin poate nu sunt cele mai comfortabile spatii de locuit, indiferent de marimea lor, le putem transforma intr-un loc primitor. La inceput, vom avea prea putine piese de mobilier in camera, asa ca fie ne descurcam cu ce avem, fie achizitionam niste lucruri in plus. Putem adauga decorului o masuta pliabila pe care sa servim masa, sau putem achizitiona rafturi de lemn, disponibile in orice magazin de profil. De asemenea, putem adauga masutei din camera un scaun nou, colorat, din piele, depinde de preferinte. Trebuie sa tinem minte ca intr-un asemenea spatiu, avem nevoie de mobila functionala si practica.

 

Pereti in camin

Puteti opta pentru culori de interior vesele, cum ar fi mov sau verde crud, care sa va induca o stare energica si optimista. Credeti-ma, este foarte important acest aspect, pentru ca va va stimula in toate activitatile pe care le desfasurati. Ce am facut eu in plus? Am desenat cu o pensula pe perete, impreuna cu colegele mele, fluturi si ce ne-am gandit noi ca ne mai poate inveseli.

 

Accesorii pentru camera de camin

decoratiuni interioare
decoratiuni interioare

O idee simpla ar fi achizionarea unor perne mari si colorate, pe care le puteti amenaja pe podeaua din camera. In momentele in care veti dori sa luati o pauza din invatat, sau pur si simplu sa va relaxati, un astfel de spatiu primitor pentru o poveste cu colegele de camera, va fi absolut necesar. Alte decoratiuni interioare pe care le putem folosi, ar fi cutii de depozitare, un panou din pluta pe care sa agatam citate/mesaje preferate, poze care ne inspira, sau poate un covoras colorat la intrarea in camera. Puneti-va imaginatia la bataie!

Sursa poze:

http://www.desiretoinspire.net/blog/2011/2/16/readers-home-a-students-apartment.html

http://www.distance-education.org/college-inspiration/dorm-room-ideas-for-girls-flower-power-18.html

http://www.styleroom.co.uk/album/6

http://pinterest.com/pin/216172850835731305/

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar