img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Shoji – decoratiuni interioare japoneze!

Shoji – decoratiuni interioare japoneze!

De mai multi ani, designul de interior din Japonia aduce in prim-plan numeroase forme deosebite. Printre acestea se numara si Shoji, decoratiunile interioare japoneze: acestea sunt alcatuite din rame de lemn, acoperite cu materiale semitransparente sau hartie, fiind utilizate in Japonia preponderent ca separatoare de spatiu sau pereti despartitori.

Shoji este mai mult decat o decoratiune interioara.
In spatele peretilor Shoji se ascunde insa mai mult de atat: orientalii lipesc pe toate ferestrele si usile hartie semitransparenta, deoarece hartia este un material natural si, prin urmare, nu exista niciun obstacol artificial intre lumina si om. Prin intermediul hartiei, caldura emanata de lumina poate patrunde in interior, iar culorile tari sunt atenuate, dand nastere unor tonuri pastelate, astfel incat toate obiectele sa fie invaluite de o lumina calda.

Japanese old style house interior design@TAKANA Juujoh
Japanese old style house interior design@TAKANA Juujoh

Misterul peretilor Shoji
Totusi, cel mai misterios element al peretilor Shoji este jocul de lumini si umbre creat de hartie: atunci cand occidentalii privesc incaperile japoneze, se mira de simplitatea lor. Au impresia ca acestea sunt formate doar din pereti cenusii, fara niciun fel de ornamente, insa caracterul estetic al acestor incaperi este reprezentat doar de acest efect indirect creat de lumina.

Pastrati secretul Shoji intre cei patru pereti ai incaperii dumneavoastra
Cu peretii japonezi Shoji, veti introduce in casa sau la locul de munca elemente ale designului de interior japonez sub forma separatoarelor de spatiu, usilor rabatabile, peretilor despartitori, ferestrelor, paravanelor, peretilor frontali ai sifonierului sau tapetului. Liniile clare, precum si modul de propagare a luminii specifice peretilor Shoji creeaza o ambianta placuta si calda in interiorul locuintei, in care va veti simti confortabil.

IMG_2329@gavin rice
IMG_2329@gavin rice

De exemplu, un sifonier cu pereti Shoji imbina functionalitatea si estetica cu stilul asiatic si da un plus de valoare livingului, dormitorului sau sufrageriei dumneavoastra. Un separator de spatiu Shoji este o alternativa eleganta la separatoarele de spatiu obisnuite, fiind disponibil in toate variantele de dimensiuni.

Poze articol Flickr: House of Hamada Shoji@Eryn Vorn

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar