img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Accesorii / Sfaturi practice si accesibile privind amenajari interioare case

Sfaturi practice si accesibile privind amenajari interioare case

Ne-a cam plictisit de mobilierul din casa, culoarea peretilor, covorul?? Am dori sa l-e inlocuim, insa bugetul nu ne permite….De foarte multe ori rasfoim cataloagele ale diferitelor magazine specializate in amenajari interioare case.

Gasim variante de amenajari interioare case foarte exclusiviste, stilate si visam la ele. De ce oare credem ca, doar dupa achizitionarea acelor produse casa noastra va deveni  mai eleganta si cu bun gust? Insa pentru a realiza unele noi amenajari in case nu avem neaparat nevoie de mobilier  sau accesorii noi. Daca suntem plictisiti de amenajarea actuala, putem incepe prin a reamenaja, schimba, modifica – si toate acestea din cat mai putin bani.

Iata cateva trucuri care ne ajuta in amenajari interioare case


Nr.1 Modifica spatiul, schimba starea de spirit

Deja se schimba cu mult  aspectul casei daca schimbam locul ale diferitelor mobiliere. Sunt foarte multe optiuni, de exemplu putem mari sau micsora fara a fi nevoie de demolarea sau construirea unor pereti.  De exemplu amenajari living: intr-o parte, in jurul masutei de cafea putem aranja frumos fotoliile, unde putem sta la o ceasca de cafea impreuna cu prietenele. In cealalta partea a living-ului este locul ideal pentru televizor si canapeaua confortabila pentru a putea viziona un film bun alaturi de familie.


Nr.2  Schimb de roluri intre dulapuri

Pentru separarea spatiului foarte cunoscute de catre noi sunt perdelele sau jaluzele prinse de tavan. Prin rotarea dulapului in asa fel, ca nu spatele, ci o parte laterala sa se intalneasca cu peretele, pe spatele dulapului, putem prinde o placa MDF. Placa MDF fiind taiata la dimensiunea potrivita si vopsita intr-o nuanta asemanatoare cu alte obiecte din camera. Pe aceasta perete putem pune de exemplu colectia noastra de bijuterii de fantezie (coliere, bratari, cercei) si vor fi mereu la indemana in momentul iesirii in oras.

amenajari interioare case

Nr.3 Iluminatul in casa

Candelabrele nu mai sunt in tendinte de mult….locul lor a fost ocupat de lampi halogene, diferite modele de lampi prinse lateral pe perete sau suspendate prin tavan. Apoi este la alegerea si gustul nostru cum le aranjam si care parte a camerei dorim sa scoatem in evidenta.


Nr.4 Schimbarea  covorului

Poate parea o idee trasnita, insa schimba mult aspectul camerei. Achizitionarea unui covoras mic in camera nu ne costa o avere, dar efectul este maxim. Daca nu dispunem de bani putem schimba cuvoarele intre camere. Insa inainte covoarele trebuiesc curatate cu solutie speciala. Solutia de curat covoare trebuie sa indeparteze petele si sa reinprospateze culoarea.

amenajari interioare case

Nr.5 Diferite modele pe perdea

Materialul perdelei, precum si culoarea si stilul imprimat contribuie foarte mult la atmosfera din camera. Un truc pentru a scoate din monotonie perdeaua este taierea unor fasii de material textil potrivit cromatic si prinderea lor pe clemele de fixare/prindere a perdelei. Astfel, in camerele cu tavane joase, va acorda o impresie de marire a spatiului si stil individual.

Eu am pus deja unele metode in practica…… tu cand vei incepe? Astept cu interes parea ta privind reamenajarea locuintei. Ai eventual alte idei privind reamenajarea  locuintei?

Sursa poza perdea: http://www.homefurniture1.net/top-curtain-designes-2012/best-curtains-models-18/

Sursa poza covor: http://insaatev.com/halı-modelleri-carpet-models-desen-desen-halılar-desenli-halı-modelleri-modern-halılar-2877

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar