img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Sfaturi pentru amenajare mansarda

Sfaturi pentru amenajare mansarda

Mansarda poate deveni o incapere prietenoasa daca este amenajata intr-o maniera simpla si cu bun gust. De cele mai multe ori mansarda este utilizata pentru a  depozita mobila, carti, haine si alte obiecte pe care nu le folosim.
Aceasta poate fi transformata in dormitor, camera pentru copii sau chiar living, daca este decorata cum trebuie. Inainte de a incepe procesul de amenajare a mansardei trebuie sa luati in considerare cateva elemente simple.

 

Luminozitate in mansarda

Ferestrele mari ale mansardei ofera un grad mare de luminozitate naturala deoarece ajuta la patrunderea razelor de soare in colturile cele mai intunecate. Decorarea ferestrelor de la mansarda poate fi realizata astfel incat sa se conserve aceasta luminozitate, prin adaugarea de perdele si draperii in culori deschise si de materiale subtiri. In functie de preferinte, ferestrele pot fi decorate si cu jaluzele sau obloane exterioare, pentru a proteja mansarda de lumina puternica a soarelui in zilele de vara. Iluminatul artificial este important si poate fi realizat intr-un mod elegant cu lampi, aplice sau veioze. Acestea vor lumina spatiul eficient si vor crea o atmosfera cu adevarat  speciala.

 

Amenajare mansarda
Amenajare mansarda

Ferestre

Geamurile mansardei pot fi realizate din materiale diferite decat cele utilizate in restul casei datorita gradului diferit de incalzire si racire a acestei incaperi. Astfel ca, mansarda poate fi dotata cu geamuri din aluminiu, lemn sau PVC, cu sorturi de etansare.

 

Sfaturi pentru incalzirea si racirea mansardei

Aceasta incapere este diferita de restul casei prin gradul de incalzire si de racire deoarece aceste fenomene sunt mult mai puternice la nivelul mansardei. Pentru un grad ridicat de confort si relaxare, este indicat sa utilizati sisteme performante de incalzire si racire. Vara spatiul din mansarda poate deveni sufocant de cald, fiind indicata utilizarea unui aparat puternic de aer conditionat. Iarna, frigul patrunde cu usurinta prin lemn, fiind necesara utilizarea unui sistem de incalzire puternic pentru a face fata temperaturilor joase.

Surse poze:

http://welsu.com/wp-content/uploads/2011/10/1-photos-of-loft-conversion-decorating-ideas-plans-1-509×382.jpg

http://www.zeus4u.com/curepics/stltoday.htm

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar