img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Secretul succesului culorii maro in amenajare

Secretul succesului culorii maro in amenajare

Faza de imbunatatire a casei este importanta, dar partea delicata o constituie alegerea pentru pereti. Nu atat de mult partea de practica (zugravi, mesteri) cat cea legata de culori. Alegerea nuantei potrivite ne da mereu dureri de cap. Care este impactul culorii maro asupra noastra si cum putem cel mai bine sa le exploatam in amenajare interioara?

dormitor in culoarea maro
dormitor in culoarea maro

Maro este o culoare care bate extravaganta, dar in acelasi timp este culoarea pamantului si a lemnului. De obicei este asociata cu toate lucrurile naturale sau organice. Fiind o culoare calda si sigura, se asocieaza cu stabilitate, sinceritate, incredere, putere, maturitate si fiabilitate.

dormitor in culoarea maro
dormitor in culoarea maro

In amenajare interioara, maro este o culoare destul de neutru, confortabil, placut, care ar putea „reduce la tacere“ alte culori. Modalitate foarte buna de a face  un spatiu mai prietenos, mai cald.Toti avem culoarea maro in locuintele noastre, deoarece lemnul are aceasta culoare, in plus, canapele din piele maro, perne, covoare sunt la fel de populare in amenajare.

Amenajare in tonuri naturale

In cazul in care dorim sa ne conectam interiorul cu pamantul si natura, putem zugravii peretii in culoarea maro. Datorita naturalitatii, aceasta culoare merge foarte  bine cu aproapare orice.  Nuantele neutre de maro ofera o camera mai spatioasa, in timp ce nuantele de maro mai inchise ofera un sentiment de securitate si confort. Insa sa fim atenti sa nu exagreram in combinatie cu rosu sau galben, deoarece camera poate deveni vulgar.

design maro
design maro

Un dormitor mare si modern, cu peretii maro, spoturi luminoase sporeste intimitatea, iar cu un covor pufos pentru serile reci de iarna, se creaza un spatiu extins si elegant.

 

bucatarie in culoarea maro
bucatarie in culoarea maro

Si din dormitor mergem mai departe, la sufletul fiecarei case: bucataria. O bucatarie in culoarea pamantului cu un perete fie din sticla, fie cu geamuri mari ofera luminozitate si fericire.

In living, unde ne relaxam dupa o zi lunga si obositoare, maroul acorda eleganta. Cu o canapea mare asezat in fata ferestrelor cream impresia de spatiu mai mare.

Pe exterior este adesea asociat cu ornamente din lemn sau piatra. Culorile pastelate ale maroului emana eleganta, iar culorile puternice, vii , ofera caracter cladirii.

Iata cateva exemple de diferite spatii ale casei in care maroul este una dintre culorile principale.

Sursa poze: http://the-modernhome.blogspot.ro/2012/12/modern-brown-bedroom-2012.html

http://www.homelen.com/best-living-room-furniture/retro-living-room-furniture-design/

http://www.all-doing.com/2010/06/18/modern-kitchen-design-ideas/brown-kitchen-design-ideas/

http://www.swiftsorchids.com/classy-and-luxury-living-room-designs-from-busnelli/wonderful-brown-couch-country-living-room-busnelli-living-room-design/

 

 

 

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar