img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Secretul amenajarii unei zone de lectura in casa

Secretul amenajarii unei zone de lectura in casa

Amenajarea unei zone de lectura in casa este o idee exceptionala pentru momentele in care doriti sa va relaxati. O astfel de zona ofera o atmosfera romantica incaperii. Daca aveti spatiu liber si sunteti pasionat de citit urmati aceste recomandari.

 

sweden-reading-nookMobilier

Pentru a amenaja o zona de lectura trebuie sa aranjati mobila astfel incat sa creati un spatiu intim in care sa lecturati, dar si unde sa pastrati cartile. Puteti elibera un fotoliu mare si confortabil unde sa va relaxati cu o carte. Mutati fotoliul sau canapeaua langa o lumina naturala. In zona de lectura puteti sa adaugati si cateva rafturi pentru carti sau o noptiera unde puteti sa asezati o cana de cafea sau ceai.

 

Decoratiuni in casa

antique-reading-nookZona de lectura poate fi incadrata cu succes in incapere sau poate fi delimitata printr-un paravan sau un panou. Folositi o tema cat mai creativa si mai colorata pentru acestea pentru a oferi zonei un plus de romantism. Decoratiunile pe care le puteti utiliza pentru a infrumuseta zona se refera la veioze sau lampi in caz ca veti dori sa lecturati seara sau dupa-amiaza tarziu in zilele de iarna atunci cand se intuneca mai repede. O vaza cu flori proaspete este o alta idee exceptionala pentru ca ofera un aer proaspat.

 

Culori

Spatiu pentru lecturaNuantele pe care le folosim pentru a decora o incapere au o mare influenta asupra atmosferei din casa, dar si asupra personalitatii noastre si asupra modului in care ne simtim. Pentru lecturat puteti folosi culori cat mai deschise, pastelate, care sa fac bine ochilor si incita la lectura si relaxare: alb, albastru, galben pal, roz, liliachiu.

Amenajarea interioara se rezuma de cele mai multe ori pe decorarea living-ului, dormitorului si a altor incaperi din casa. Cu aceste sfaturi creative si usor de aplicat puteti sa oferiti insa un alt inteles conceptului de amenajare interioara. Spor la decorat si la citit!

Zona de lecturaSurse poze:

http://www.homedit.com/how-to-design-a-reading-nook-for-your-home/

http://www.wooden-boards.com/construction-real-estate/reading-room-interior-design.html

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar