img
Home / SCARI INTERIOARE | SCULPTURI / Sa ai o scara de care poti sa fi mandru

Sa ai o scara de care poti sa fi mandru

Daca ne gandim bine in urma cu cativa ani buni oamenii au ignorat scara din casa, neoferind o importanta deosebita, insa in aceasta era noua si moderna scara primeste o atentie deosebita din partea locatarilor. Scara este una dintre cele mai interesante parti ale casei, desi pentru unii dintre noi rolul scarei este de a ajunge de la un etaj la celalalt, nimic mai mult.  Scara ar trebui sa fie considerata o parte integranta a casei. Efectul oferit de o scara decorativa poate fi comparata cu cea a unei opere de arta, adica fabuloasa si extravaganta.

Alegerea stilului scarii este puternic influentata de stilul casei. Se alege astfel incat sa se potriveasca cu stilul de amenajare interioara creat / elaborat deja in casa sau intentionat pentru casa.

Designerii se concentreaza la combinatia de culori si materiale de calitate premium pentru a face ca intreaga aparitie sa fie decenta si luxoasa in acelasi timp. La alegerea materialelor primul si cel mai important aspect este siguranta. Materialele cel mai des folosite sunt lemn, fier forjat, sticla, marmura care arata minunat si stilat. Parca scarile din lemn sunt mai populare in ultimii ani si revin in tendinte, dar sa nu uitam si de faptul ca modelele de scara din sticla sunt luxoase si atractive.

 

Scara dreapta – clasica, dar atractiva

Este una dintre cele mai comune practici privind stilul de alegere a scarii. Aceasta se potriveste in casele mari, unde exista suficient spatiu. Din punct de vedere estetic nu arata deloc bine aplasat intr-un spatiu mic, oferind senzatia de aglomeratie. Materialul cel mai frecvent utilizat este lemnul clasic, insa cu raspandirea tendintelor moderne vedem tot mai multe scari drepte realizate din materiale transparente. Unele modele nu au nici balustrade. Insa persoanelor care sunt nesigure este recomandat montarea de balustrada de sticla sau perete din sticla.

 

Scara spirala – solutia de economisire a spatiului

Sunt foarte populare planurile de scara curbate cu o mica atingere decenta, sporind astfel frumusetea zonei in care este aplasata.

Daca ne uitam la stilurile de scari moderne vom vedea ca cei mai multi opteaza pentru o scara curbata datorita frumusetii si elegantei oferite. Din punct de vedere material, pe langa lemn se opteaza si pentru fier forjat sau materiale transparente. Datorita urcarii si coborarii circulare necesitatea unei balustrade este aproape obligatorie. Echipa SILDAN va ofera o solutie ingenioasa privind realizarea balustradei prin folosirea unui lemn flexibil, care poate fi indoit la rece, numit lemn Bendywood. Realizarea mainii curente pentru scarile spiralate, rotunde nu mai reprezinta o problema.

Daca ati ajuns la faza in care doriti montarea unei balustrade, va propunem sa ne trimiteti poze despre scara, iar echipa noastra dupa o analiza amanuntita va va raspunde cu solutii si posibile aplicari. Nu va costa nimic sa cereti sfatul nostru. Stim cu totii ca timpul costa bani, insa daca ne gandim la termen lung este mai bine sa ne interesam / sa intrebam inainte de a ne apuca de lucru, decat dupa finalizare. Moment in care observam ca nu este in totalitate cum ne-am asteptat sau era desenat pe proiect.

Poze sub copyright SILDAN Import Export

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar