img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Piese de mobilier realizate din carti

Piese de mobilier realizate din carti

Ralph Waldo Emerson spunea: „Cel mai bine cunosti un om dupa cartile pe care le citeste”. Cartile sunt folosite de obicei in amenajarile interioare doar ca si „accesorii” in biblioteca sau in rafturi, nu si ca elemente care pot forma in sine un mobilier. Cum ar fi ca toate cartile pe care le aveti in casa sa fie aranjate frumos, sub forma de piesa de mobilier? Creati piese de mobilier de exceptie cu ajutorul cartilor, pentru un living sau un dormitor de invidiat.

Imbinand imaginatia, rabdarea, pasiunea pentru carti cu nevoia practica de a avea o locuinta frumos decorata pot duce la idei speciale. Iata cateva idei de piese de mobilier ce pot fi create cu ajutorul cartilor.

Birou din carti

fotoliu carti
fotoliu carti

Obisnuitul birou din lemn poate fi inlocuit cu un birou din practic, realizat din carti. Tot ce trebuie sa faceti este sa asezati cartile in forma unei mese si sa adaugati deasupra o bucata de sticla, pentru un aspect cat mai profesional. Inspiratia si creativitatea nu se vor lasa asteptate in mod sigur in fata unui asemenea birou special.

Scaune si fotolii din carti

piese de mobilier din carti
piese de mobilier din carti

Imaginati-va cum ar fi sa cititi o carte buna odihnindu-va pe un scaun sau un fotoliu din carti.
Realizarea unui scaun sau a unui fotoliu din carti nu este o misiunea grea, insa necesita destul de multa atentie. Scheletul acestor obiecte trebuie sa fie dintr-un material rezistent, astfel incat sa nu intampinati probleme. Peste acesta se adauga carti si se fixeaza bine. Poate avea scop functional, pentru a va odihni in timp ce cititi sau poate fi folosit doar cu scop decorativ, pentru a incita si a starni discutii la cina, cu prieteni apropiati.

Pat din carti

Daca nu va puteti desparti de cartile preferate cand dormiti puteti crea un pat inedit din aceste obiecte. Adaugati carti deschise in rama de la pat, astfel incat paginile acestora sa se rasfranga in afara, si asezati deasupra o saltea. O alta idee creativa ar fi crearea unui perete in spatele patului doar din carti deschise. Astfel, veti avea un perete original din carti si veti dormi inconjurat de cartile preferate.

Sursa poze: http://thegospelcoalition.org/blogs/justintaylor/files/2010/09/bookchair.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-dSp4ArcnuFA/Twp8XyibtZI/AAAAAAAABDc/_NXRtCVqp28/s1600/sofa-levetating-above-the-books-1-554×408.jpg

http://makersmeadow.files.wordpress.com/2012/12/books-into-furniture.jpg?w=820

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar