img
Home / GRADINI DE VIS IDEI | TERASE / Pergola – cum se pot utiliza terasele si pe vreme friguroasa?

Pergola – cum se pot utiliza terasele si pe vreme friguroasa?

 

Zilele devin mai scurte si cat de curand vom da drumul pentru prima data la caldura, lucru care ne aduce aminte de iarna care vine. Fericit este acela care a fost prevazator si si-a prelungit in mod artificial vara – cu o Pergola pe terasa.

Tuturor ne place acelasi lucru: sa ne petrecem seara pe terasa…… impreuna cu prietenii la un pahar de vin – superb, nu?

O cina romantica pe terasa, la lumina lumanarii cu partenerul de viata, desi afara este deja racoare? O sambata dupa amiaza, cu toata familia sub acoperisul de Pergola, desi ploua? Chiar si ingrijirea iepurasului de Angora al fiicei de sase ani este mult mai distractiva atunci cand nu te uzi.

Asa cum puteti vedea exista mii de motive pentru o terasa acoperita cu Pergola. Cine isi permite aceasta investitie, nu va renunta niciodata la ea.

 

Pergola Hölscher SHV-216Ce este o Pergola?

Sa deviem putin de la subiect si sa cercetam originea acestei idei de „Pergola“: cuvantul Pergola vine initial din limba latina si reprezinta un culoar cu coloane intre casa si gradina. Faimoase si cunoscute de foarte multe persoane, sunt fantasticele Pergole din vilele conducatorilor, de exemplu din Toscana. De asemenea, multe manastiri din Italia au astfel de culoare cu coloane care fac legatura cu gradinile de zarzavat. Construirea unor astfel de Pergole nu a fost gandita initial ca protectie impotriva vantului si nici ca protectie impotriva privirilor curioase. Arhitectii de atunci se gandeau mai mult la decorarea si infrumusetarea vilelor. La vremea respectiva, problema bugetului avea un rol secundar.

 

Alegerea Pergolei potrivite

Astazi, pe piata, exista diversi furnizori de Pergole. Bineinteles ca fiecare producator este de parere ca are cel mai bun sistem. Decizia dumneavoastra in alegerea unui anumit sistem trebuie sa urmareasca urmatoarele criterii:

 

 • Dimensiunea viitoarei Pergole.
 • Utilitatea ei (numai pentru protectie sau si ca gradina de iarna).
 • Asistenta din partea specialistului la proiectare da / nu
 • Materialul recomandat este aluminiul, placile din policarbonat sau sticla.
 • Montarea Pergolei de catre dvs. sau de catre o echipa de specialisti.
 • Instalarea sursei de lumina este o dorinta sau o posibilitate?
 • Alegerea culorii: culori standard sau exista posibilitatea unui sistem de culori speciale RAL.
 • Aplicarea culorii: prin vopsire sau pulverizare.
 • Garantii privind materialul si/sau prelucrarea.
 • Raportul pret /servicii.

 

Planificati-va achizitionarea si montarea unei Pergole bine si in niciun caz sub presiunea timpului. In definitiv, doriti sa va bucurati multi ani de acum in acolo de prelungirea verii.

 

Pergola Hölscher SHV-268De unde putem sa cumparam o Pergola?

Cea mai buna varianta este comertul de specialitate. Puteti gasi la un loc totul incepand de la proiectare pana la montaj si aveti siguranta respectarii garantiei. In cazul in care doriti sa realizati singur montarea acesteia, va recomandam sa solicitati de la producator un material video despre montaj pentru a evita eventualele greseli.

 

Daca doriti sa aflati mai multe detalii, va ajutam cu placere si va punem la dispozitie documentele si informatiile corespunzatoare. Scrieti-ne pur si simplu un comentariu, un e-mail sau telefonati-ne. Ne-am bucura sa puteti beneficia la sfarsitul toamnei viitoare de caldura de sub Pergola dumneavoastra.

 • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar