img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Ornamente pentru pereti

Ornamente pentru pereti

Amenajarea interioara a locuintei este o activitate complexa, ce trebuie realizata cu o atentie deosebita pentru a pune in evidenta spatii, decoratiuni, culori sau mobilier. Decorarea peretilor dintr-o incapere se poate realiza cu tapeturi, tapiserii, tablouri sau alte piese decorative. Acestea pot infrumuseta incaperile din casa, punand mai bine in evidenta spatiul si culorile folosite.

 

tablouri pe peretiTablouri pe pereti

Tablourile sunt cele mai populare obiecte decorative pentru pereti deoarece ofera posibilitatea de a imbina diferite stiluri de amenajare interioara, dar ofera totodata si un mediu elegant si prietenos. Tablourile pot fi folosite in diferite variante, printre care fotografie, pictura sau grafica. In functie de fiecare persoana, peretii pot fi decorati cu tablouri realizate de pictori cunoscuti sau fotografii cu cei dragi. Peretii pot fi infrumusetati de asemenea cu tablouri simple, ce prezintă fotografii abstracte, peisaje, etc.

 

Goblenuri pe pereti

Goblenurile reprezinta alte ornamente de bun gust care pot fi folosite pentru a infrumuseta o incapere. Acestea sunt ornamente elegante de perete confectionate dintr-o tesatura artistica unica, ce ofera imagini plastice pentru un obiect sau un peisaj. Goblenul se realizeaza din fire colorate, tesute manual pe panza, fiind populare inca din epoca elenistica. Decorarea peretilor cu aceste obiecte ofera flexibilitate deoarece pot fi mutate in fiecare camera, fapt ce ajuta la mutari dese si la schimbari. Totodata, goblenurile pot fi inramate si pot fi agatate sub forma de tablouri, oferind un decor rustic oricarei case.

 

ceasuri pe pereti
ceasuri pe pereti

Ceasuri pe pereti

Ceasurile pot decora peretii dintr-o camera in cel mai deosebit mod, fiind potrivite oricarui stil interior decorativ. In functie de stilul pe care il alegeti, puteti opta pentru ceasuri traditionale, rustice sau pentru cele moderne, pentru un decor minimalist. Materialele din care sunt confectionate ceasurile difera de la metal, sticla la lemn sau portelan. Este important de stiut ca atunci cand alegem sa decoram peretii cu ceasuri sa pastram o unitate cu restul incaperii in ceea ce priveste atat materialele folosite, dar si culorile.

Sursa poze:

 

http://hotstyledesign.com/23-the-most-cool-and-creative-wall-clock-in-the-world-by-diamantini/modern-wall-clock-design-ideas/

http://www.simonbrushfield.com/wp-content/uploads/Final-Painting-on-the-Wall.jpg

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar