Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Accesorii / Oaza de relaxare: fantanile de interior
Oaza de relaxare: fantanile de interior

Oaza de relaxare: fantanile de interior

Alegerea decoratiunilor si accesoriilor potrivite pentru interiorul unei locuinte poate fi o provocare. Acestea trebuie sa se incadreze in stilul de amenajare pentru care ati optat si in paleta de culori pe care ati ales-o pentru casa dvs. Una din cele mai speciale decoratiuni pe care le puteti alege se refera la fantanile de interior.

 

fantanile de interior

fantanile de interior

Fantanile de interior sunt considerate a fi un accesoriu modern, inspirat din vechea cultura orientala. In tarile orientale, oamenii bogati construiau fantani arteziene in curtea interioara a casei ca simbol a bunastarii lor. In amenajarea interioara de astazi, fantanile sunt elemente de decor care relaxeaza si aduc bucurie. Sunetul apei susurand, culorile vii sau elementele decorative ale fantanii transforma incaperea intr-o oaza de relaxare cu adevarat speciala.

Daca v-ati gandit sa va amenajati locuinta cu fantani de interior v-am pregatit cateva beneficii pentru sanatate oferite de fantanile de interior.

Ionii negativi din fantani iti ofera o stare de bine

 

Curgerea permanenta a apei in fantana de interior duce la producerea ionilor negativi, particule microscopice numite si vitaminele aerului. Atunci cand sunt inhalati, ionii negativi duc la aparitia starii de bine, alunga stresul, oboseala, gandurile negative si calmeaza durerile.

Fantana de interior mentine un nivel echilibrat de umezeala in incaperea in care este asezata. Astfel ca, va veti simti mult mai bine si veti respira mai usor in camerele cu fantani de interior.

Fantanile de interior atrag prosperitatea si sanatatea

fantanile de interior

fantanile de interior

In gandirea Feng Shui, o fantana de interior poate atrage prosperitatea si sanatatea. Pentru a beneficia de aceste lucruri pozitive este important ca fantana de interior sa fie pozitionata intr-o anumita maniera. Daca doriti sa fiti cat mai sanatos si sa va protejati de boli, asezati fantana de interior pe latura estica a casei. O fantana asezata pe latura sudica atrage prosperitatea in casa, iar asezata pe cea nordica va ajuta sa avansati in cariera.

Simbolistica Feng Shui arata faptul ca o fantana de interior nu trebuie amplasata in dormitor deoarece valurile apei atrag tensiuni, griji si cearta in cuplu. Cel mai potrivit loc in care puteti amplasa fantana este holul de la intrare sau livingul pentru a crea o atmosfera primitoare si relaxanta.

Alegerea fantanii de interior

Fantana de interior trebuie aleasa in functie de mai multe criterii. Primul si cel mai important criteriu de alegere a acestei decoratiunii se refera la stilul de amenajare adoptat. Trebuie sa stiti faptul ca o fantana de interior nu se incadreaza eficient in orice stil de amenajare si trebuie sa aveti grija cand va decideti sa optati pentru aceasta decoratiune.

Spatiul avut la dispozitie are o mare influenta in alegerea fantanii potrivite. Fantana ar trebui aleasa astfel incat sa fie in concordanta cu dimensiunile casei. Daca locuiti intr-un apartament cu camere mici alegeti o fantana de dimensiuni reduse, pe care o puteti aseza oriunde, fara sa ocupe spatiu suplimentar.

O casa spatioasa, cu un living mare si un hol pe masura va ofera posibilitatea sa alegeti o fantana de interior de  dimensiuni mai mari. In functie de design, puti adauga si alte elemente decorative, cum ar fi plantele naturale, care aduc si mai multa prospetime spatiului.

Relaxare placuta si spor la amenajat!

Sursa poze:http://4.bp.blogspot.com/_0Nxdele9lXI/TSx04Q0kCDI/AAAAAAAABTY/2epK4HGxamA/s1600/Stone-Water-Fountain-.jpg

http://ohua88.com/wp-content/uploads/2012/12/house-decorating-photo-915×915.jpg

http://top-interior-design.net/wp-content/uploads/2012/01/indoor-fountain-design-ideas1.jpg

 

 

About Zana Tonegaru

Pasionata de citit si scris, de tot ce inseamna Copywriting, Advertising, Marketing si Comunicare. Iubesc mirosul cartilor, muzica buna si serialele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top