img
Home / Lemn / Mana curenta curbat din lemn masiv – indoit la rece!

Mana curenta curbat din lemn masiv – indoit la rece!

 

Scarile interioare din casele noastre sunt o modalitate de a face legatura intre etaje. Fiecare scara este dotata cu o mana curenta pentru mai sigura utilizare al scarilor. De fapt mana curenta ofera siguranta si securitate, iar pentru casele noastre devine un element vizual decorativ. Mana curenta este o oportunitate de prindere si de conducere pentru mainile oameniilor.

Bendywood_1230906358_867Mana curenta ofera conditii de siguranta in utulizarea scarilor. Inaltimea optima pentru o mana curenta este de 79-84 cm. Materialul cel mai bun utilizat pentru mana curenta este lemnul, pielea sau materialul plastic. Mana curenta este partea superioare a unei balustrade. Aceasta poate fi de asemenea atasata direct pe perete. Mainile curente sunt ghiduri care ne ofera o prindere sigura la urcare sau coborare al scarii. Ele trebuie sa fie formate astfel incat sa permita o prindere sigura. Pe partea libera a scarii mainile curente trebuie sa fie montate pe toate lungimea scarii fara intrerupere. Capetele lor trebuie sa fie proiectate astfel incat sa nu se poata ramane blocat sau aluneca.

In locuinte private expertii recomanda o balustrada de preferinta pe partea larga a scarii, iar unde sunt persoane in varsta sau bolnave pe ambele parti ale scarilor.

Deoarece  scarile sunt constructii relativ scumpe o planificare atenta este intotdeauna utila. Materialul folosit ar trebui sa fie cat mai neted, fara a provoca eventuale rani. Fierul forjat sau otelul inoxidabil sunt usor reci la atingerea lor. Prin urmare in locuinte se utilizeaza lemnul din esente tari sau rasinoase lacuite ca material pentru o mana curenta.

Pentru o mana curenta ‘fixa’ recomandata de experti este ideal de folosit lemnul masiv nobil. Multe scari sunt echipate cu o mana curenta din lemn. Impreuna cu treptele scarii, mana curenta este cel mai folosit si cel mai util element al scarii. Prin urmare lemnul este cel mai popular material pentru balustrade.

Lemnul masiv normal poate fi atasat in situatia scarilor spiralate doar in bucati, astfel incat balustrada nu este placut estetica si totodata este o munca migaloasa. Pentru componente din lemn pentru scarile spiralate cum ar fi mana curenta sau nu numai, exista acum un lemn masiv modificat, inovativ sub numele de “Bendywood”. Bendywood se poate indoi in forma dorita foarte usor. In unele situatii se poate indoi chiar si manual. Bendywood este un produs finit din lemne masive supuse unui proces termo-mecanic.

Ele sunt comprimate in directia longitudinala la aproximativ 80% din lungimea lor initiala si apoi uscate. In procesul de fabricatie nu se folosesc substante chimice astfel incat produsul final, Bendywood, este 100% ecologic. Lemnul masiv trecut prin procesul termo-mecanic poate fi prelucrat ca lemnul masiv normal si poate fi indoit la rece in forma dorita.

Bendywood-Logo with USP ENGAcest lucru functioneaza pana la o raza de 1:10, astfel incat o bara de 20 mm grosime pana la o raza de 200 mm, rapid si usor de indoit o mana curenta de 42 mm grosime si 6,6 m lungime. Lemnul special Bendywood se poate indoi de exemplu in 10 minute si se poate prelucra cu unelte standard. Mici sectiuni transversale pot fi indoite cu mana, la sectiuni mai mari cum ar fi maini curente se utilizeaza masini de indoit normale pentru indoit tevi metalice.

Bendywood este solutia perfecta in proiectarea unei scari in cazul in care neaparat trebuie utilizata o balustrada. O eroare in calculul gradului de indoire va costa timp si bani. Noi masuratori, sabloane, calcule, totul este un lucru epuizant si stresant, in plus va costa din nou bani si timp. Dar toate aceste probleme le puteti rezolva cu usurinta fiindca exista Bendywood. Bendywood se poate indoi de atatea ori pana ce mana curenta devine perfecta! Avantajul in acest sens este: economisiti timp si bani sau chiar va pastrati clientul dvs.!

Avantajele Bendywood:

  • 100% ecologic
  • lemn masiv
  • poate fi prelucrat ca lemnul normal
  • prima data prelucrat si dupa aceea indoit
  • necesita doar unelte de baza
  • usor si simplu de indoit
  • poate fi reindoit
  • fibrele lemnului urmeaza curba
  • pastreaza flexibilitatea pentru totdeauna

Doriti sa proiectati o scara in casa dvs.? Atunci aici sunteti in locul potrivit! Bendywood este un lemn inovator si nemaipomenit, ideal pentru mana curenta. Pentru intrebari si informatii, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati. Persoanele noastre de contact sunt intotdeauna disponibile pentru dvs.! Nu ezitati…va puteti baza pe Bendywood!

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar