img
Home / GRADINI DE VIS IDEI | TERASE / La noi legumele cresc din perete!

La noi legumele cresc din perete!

In orasele mari din toate lumea se poate observa de cativa ani un nou trend, asa numitul “Urban Gardening”, adica gradinarit in zona urbana. Scopul este foarte simpla, dari in acelasi timp este si o provocare. Sa-ti cresti propriul legume si verdeturi in spatii foarte mici, pe balcoane, terase si chiar si pe perete vertical!

 

Stim cu totii: la legume se pricep olandezii

Sisteme care ne ajuta pentru acest stil de gradinarit sunt deja multe, mai bine sau mai complicat gandite. Un sistem care mi-a placut instantaneu este “the eatabale wall” sau “perete comestibil”. Tineri designeri din Olanda (evident tara specialista in cresterea plantelor…!) au inventat din materiale reciclate un nou textil care se potriveste perfect la cerintele plantelor si ramane rezistent la raze UV.

“Perete comestibil” se poate monta foarte usor si este disponibila in doua versiuni: mic cu 9 buzunare (64×67 cm) sau mare cu 20 de buzunare (100×100 cm). Sistemul se fixeaza direct pe perete (atentie: pericol de aparitie de mucegai sau pete) sau mai bine undeva pe o balustrada sau cu o rama mica si apoi fixat la distanta de 5 cm de perete.

 

Lipsa de apa exclus – plantele nu sufera pe perete

Adevarata lux este faptul ca acest „perete comestibil“ vine cu un sistem de irigatie bine gandit. Legati pur si simplu furtunul de sursa si plantele primesc apa necesara prin picaturi. Asa cresc aproape toate verdeturile si legumele mici perfect si le aveti la indemana oricand doriti.

Dupa sezonul de gradinarit sistemul poate impaturat si nu are nevoie de mult spatiu pentru depozitare. Se poate achizitiona in Germania, Elvetia si evident si in Olanda. Preturile difera, dar sunt cuprinse intre 99 – 499 EUR (optional cu sistem de irigatie, rama de aluminiu etc.)

Daca va intereseaza un astfel de sistem, va stam oricand la dispozitie. Sa cresteti propriile legume este un hobby foarte satisfacator. Pofta buna!

Producator : www.eetbarewand.nl

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar