img
Home / Lemn / Intretinere scari interioare din lemn – cum se face?

Intretinere scari interioare din lemn – cum se face?

Scari interioare din lemn – durata de viata a unei scari interioare din lemn depinde in mod semnificativ de ingijirea regulata si materialul folosit. Expusa zilnic la diferite sarcini, o scara interioara din lemn, trebuie ingijita si intretinuta corespunzator si in mod regulat. Cu o ingrijire adecvata, astfel de scari interioare din lemn sunt durabile si rezistente in timp.

Ingrijirea corespunzatoare – scari interioare din lemn

@Ilshofener Treppenbau

La curatarea scarilor din lemn ar trebui utilizate doar produse speciale de intretinere, precum la parchet lemn masiv. Murdaria, cum ar fi nisipul, trebuie curatata imediat, deoarece acesta actioneaza pe lemn ca smirghelul. In timp, scari interioare din lemn pot aparea zgarieturi sau crapaturi, in acest caz se recomanda ca scari interioare din lemn sa fie complet slefuite, relacuite sau numai relacuite. Zonele care sunt mai expuse la trafic trebuie prevazute cu un start suplimentar de lac protector. In rest, la intretinerea diferitelor scari interioare din lemn se folosesc: matura, aspiratorul sau mopul. Solutii de curatire puternice de baie sau bucatarie ar trebui evitate, fiindca ele pot ataca lacul protector si astfel pot deteriora lemnul in timp. Stergerea regulata cu mopul umed folosind produse speciale de intretinere este foarte indicata.

In timp, la scari interioare din lemn pot aparea mici deteriorari, ca trepte foarte uzate, trepte scartaitoare sau balustrade defecte. Acestea la inlocuirea lor sunt mult mai putin costisitoare decat o scara noua.

Scari interioare din lemn masiv confera frumusete, eleganta si rafinament interiorului, ele pun in valoare mobilierul si decoratiunile interioare.

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar