img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Bucatarie / Interioare amenajate in stil mediteranean

Interioare amenajate in stil mediteranean

Iubesti viata? Esti vesel? Esti inconjurat de o familie mare? Iti plac plimbarile in natura? Primesti des vizita prietenilor? Atunci cel mai potrivit stil de amenajare este reprezentat de stilul mediteranean.

Casele, locuintele amenajate in stil mediteranean trebuie sa emana senzatia de confort, sa fie primitor si in care sa ne simtim bine inca din prima clipa.

Stilul mediteranean include tendintele in principiu al tarilor din sudul Europei, astfel impartite in:

  • spaniol,
  • italian
  • grec.

Principalele caracteristici:

  • in Spania grilaje metalice zimtate, placi glazurate si cutii din lemn decorate,
  • in Italia mobilier mai putin, mai caracteristic, cu motive mai mult de contrast,
  • in Grecia apropierea marii si-a pus amprenta, din acest motiv se folosesc culori mai reci, verde, albastru si nuantele lor.

Stilul mediteranean spaniol

Locuintele spaniole sunt caracterizate prin culori aprinse, energice, cum ar fi de exemplu rosu, portocaliu, diferite nuante de galben, toate acestea in contrabalans cu nuante de maro, auriu, teracota, bej. Sunt des intalnite motivele florale, mai ales pe textile si finisaje. Mobilier din lemn masiv, fotoliu confortabil din rachita, poze color inramate, suporturi pentru lumanari, ghivece cu plante contribuie pentru ca rezultatul final sa fie cea de atmosfera reala de stil mediteranean spaniol.

 

Stilul mediteranean italian

bucatarie in stil mediteranean italian
bucatarie in stil mediteranean italian

Intr-o casa adevarata italiana mobilierul realizat din lemn masiv arata spectaculos in interioarele spatioase. Tapiteria canapelelor este de obicei realizat cu textile scumpe si elegante, dar se foloseste si piele.

In mijlocul bucatariei gasim masa rustica imensa realizat din lemn masiv. Masa este inconjurata de mobila de bucatarie, tot din lemn masiv, cu multe rafturi deschise, pe care sunt asezate cosuri si recipiente de depozitare obtinute din ceramic, care infrumusetesc spatiul.

 

Stilul mediteranean grecesc

Interioarele amenajate in stil mediteranean grecesc se distinge mult de stilul mediteranean spaniol si stilul mediteranean italian. Atat pe partea de materiale, cat si cea a culorilor, stilul mediteranean grecesc este caracterizat prin simplitate, aproape ca se lucreaza doar cu alb si albastru de mare. Spre deosebire de stilurile amintite mai sus, stilul mediteranean grecesc prefera peretii simpli, zugraviti in alb. Pentru multi fiind prea auster (puritan), dar chiar din acest motiv emana o liniste incredibila. Stilul mediteranean grecesc este perfect a fi realizat intr-o casa de vacanta.

La final o recapitulare a acestui stil: iubire de viata, de familie, voie buna, caldura sufleteasca, comoditate, razele soarelui, interioare spatioase. Aceste cuvinte cheie sa va indrume cand discutati cu designerul de interior despre acest stil de amenajare interioara.

Sursa poze: http://intdesignhome.com/italian-kitchen-designs-three-different-styles/

http://www.avso.org/interior-design-ideas/mediterranean-interior-design-ideas-inspiration-from-the-old-world

http://www.coastalliving.com/homes/decorating/new-old-house/spanish-style-living-room

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar