img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Inspiratii de seminee pentru case si vile

Inspiratii de seminee pentru case si vile

Ideea pentru scrierea acestui articol mi-a venit odata cu scaderea temperaturilor de afara, ploaie… toate astea insemnand venirea toamnei, apoi a iernii. Este inceputul sezonului de achizitionare semineu pentru case si vile .

Inainte insa este recomandat sa parcurgem urmatoarele intrebari sa incercam sa raspundem si sa tinem cont de sfaturi:

–       dorim sa incalzim o camera sau  toata casa?

–       este un obiect decorativ – obiect de design in living, in fata caruia sa bem seara un pahar de vin rosu ? vrem sa fim in trend? sau dorim recuperarea valorilor autentice –din punct de vedere arhitectural?

–       ce tip de semineu alegem: modern, avangardist, minimalist, exclusivist, clasic sau rustic ? Un semineu vorbeste despre personalitatea noastra, trebuie sa se integreze perfect in interiorul casei.

–       tipul de combustibil utilizat: lemn, electric, cu gaz, bioalcool, bioetanol? semineu pe lemne cu focar inchis sau deschis fara probleme de evacuare a fumului?

–       sistem de ventilatie cat mai silentios? Daca am ales ca tipul de sistem cu care va functiona semineul sa fie automat, inseamna ca putem programa  temperatura dorita, pornirea sau oprirea semineului.

–       in cazul in care este prevazut cu sticla, este recomandat sa fie ceramica, fiindca transmite mult mai bine caldura in case si vile si fiind si mai rezistent la socuri.

–       cat de mare este portiunea de acumulare a caldurii? – pentru ca si dupa consumarea lemnului sa se mentine caldura mai multe ore in case si vile.

–       locul de amplasare. Trebuie sa tinem cont de cateva aspecte inainte : pozitionarea – fiind o sursa de caldura ce nu ar trebui irosita si integrarea – cat mai armonioasa in decorul unui living modern, dar si in amenajarea interioara a locuintei noastre, oferind un asamblu complet.


Romantism, relaxare si caldura  in case si vile

Un semineu transmite o stare romantica si linistita pe care o putem savura  in orice moment al zilei, datorita caldurii generate de flacari. Sa ne intindem si sa ne relaxam dupa o zi incarcata de la serviciu in fata flacarilor, cu un pahar de vin si o carte buna.

 

Tu ai semineu? In functie de ce ai ales? Daca nu ai, ti-ar placea sa achizitionezi unul?

Sursa poze:  http://www.imporchama.pt/

http://freshome.com/2011/11/18/20-soul-warming-fireplaces-ideas-for-comfortable-winter-nights/

 

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar