img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Bucatarie / Inoxul in amenajarea de bucatarie moderna

Inoxul in amenajarea de bucatarie moderna

Amenajarea bucatariilor poate fi un proces dificil in cazul in care nu aveti idee in legatura cu ce stil de amenajare doriti sa adoptati. De cele mai multe ori, ne orientam spre amenajarea dormitorului si a livingului si lasam alte incaperi in planul secundar.

Noi va recomandam sa acordati aceeasi energie si acelasi interes amenajarii bucatariei deoarece este o camera importanta, ce spune multe despre personalitatea dvs. Unul din elementele pe care trebuie sa le luati in considerare sunt materialele pe care le veti folosi in decorarea bucatariei. Folosirea inoxului in bucatarie este o idee exceptionala pe care o puteti incerca. Acest material duce cu gandul la stilul de amenajare high-tech, modern, minimalist, cu trasaturi industriale.

Motive pentru care sa alegeti inoxul in bucatarie

inox in bucatarie
inox in bucatarie

Inoxul reprezinta o alternativa moderna la fierful forjat folosit odinioara. Acesta este un material practic si rezistent, ce se intretine usor si eficient. Intr-o bucatarie moderna, inoxul poate fi introdus sub forma de oale, cratite, accesorii si ustensile pentru gatit, chiuvete si baterii pentru chiuvete, electrocasnice (hota, plita, aragaz, robot de bucatarie, frigider), corpuri de iluminat, elemente decorative etc.

O alta idee ar fi sa inlocuiti blatul de lucru clasic cu cel din inox pentru a obtine o suprafata de lucru rezistenta, cu o durata mare de viata.

inoxul in bucatarie
inoxul in bucatarie

Bucatariile moderne si luxoase sunt utilate din ce in ce mai des cu accesorii din inox cromat, cu un aspect lucios, care reflecta lumina. Acesta are dezavantajul ca scoate in evidenta cele mai mici pete sau amprente. Pentru a evita astfel de probleme, puteti alege inoxul mat sau cel satinat. O bucatarie minimalista moderna amenajata cu inox duce de multe ori cu gandul catre o zona industriala, cu aspect rece si impersonal.

Combinatii cu inox in bucatarie

Elementele si accesoriile din inox se potrivesc perfect cu mobilierul modern din pal sau pdf, cu insertii de sticla sau suprafete colorate. O alta combinatie interesanta pe care o puteti incerca ar fi sa combinati inoxul cu mobilierul din lemn natural. Finisajele potrivite pentru o bucatarie moderna cu accente de inox sunt: zidurile din caramida aparenta, peretii placati cu panouri din sticla, pardoselile din beton slefuit, din rasini epoxidice sau chiar cele placate cu pluta.

Sursa poze: http://www.thekitchendahab.com/installing-stainless-steel-kitchen-one-wall-tile.html#.UblwMzeyOSo

 

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar