img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Accesorii / Idei pentru plantare flori in gradina

Idei pentru plantare flori in gradina

In fiecare vara  ne dorim si visam sa avem o gradina plina cu flori cat mai frumoase, aranjate cat mai estetic, care sa ne inveseleasca sufletul ori de cate ori trecem pe langa ele. Dorim sa ne putem mandri cu gradina noastra, sa avem flori frumoase pana toamna tarziu. Florile din gradina dau un aspect proaspat si primitor casei, asa ca sa profitam din plin de acest lucru. Florile pot fi plantate in diverse ghivece, create de noi sau achizitonate din magazine. Pe piata sortimentul este foarte mare, ghivecele sunt intr-o gama larga de diferite forme, marimi si materiale. Materialele din care sunt realizate pot fi: plastic, ceramica, beton, lemn, lut.

Si nu costa nimic…

Cu totii zilnic consumam apa sau diferite bauturi care sunt ambulate in flacoane din plastic. Cum suntem obisnuiti dupa golire, aruncam la gunoi. Nu ne gandim ca aceste flacoane pot fi refolosite  si in alte scopuri. Cum ar fi de exemplu: ghivece pentru plantare flori.  Nu costa nimic, iar efectul este extraordinar.

Gradina mai moderna

Nu stiu cu exactitate provenienta, dar idea este geniala. Am vazut o poza postata pe o pagina de socializare de catre un prieten  si am zis sa incerc si eu. De pierdut nu am ce sa pierd……asa ca am incercat.

Materialul necesar era usor de adunat. Decuparea a mers repede. Insa la plantarea florilor am intimpinat unele mici probleme: deoarece   sectiunea decupata era cam mare, unele plante pe care doream sa le plantez nu au avut loc suficient. Am retinut ca trebuie taiat spatiu mai mic, ca marginea sa fie cat mai inalta, astfel florile stau mai bine pozitionate. Asa ca am plantat doar flori mai micute, de culoare alba si  flori de piatra.  Apoi amplasarea, prinderea pe un suport s-a derulat repede.

…Si uite asa, cand vor veni musafirii, prima privire o vor arunca catre aceste ghivece de flori, in care infloresc florile. Ne vor intreba cu siguranta cum am realizat pentru ca in viitor sa incerce si ei acest mic truc, dar cu efect mare.

 

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar