img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Bucatarie / Idei de iluminare bucatarie

Idei de iluminare bucatarie

Bucataria este locul din casa in care petrecem foarte mult timp. In primul rand petrece cel /cei care gateste /gatesc, dar in foarte multe cazuri aici ajunge acasa toata familia. In bucatarie ne spunem cu a fost ziua la scoala, servici, toate problemele.

Cand vorbim despre  modul  de iluminare in bucatarie  sa nu ne limitam doar asupra iluminarii blatului / sectiunii de lucru.  Daca selectam bine sursele de lumina putam define mai multe elemente ale bucatariei. In bucatarie nu este suficienta doar o singura sursa de lumina, suspendata in plafon…..


idei de iluminare bucatarieEfect maxim in bucatarie

Daca avem la dispozitie o bucatarie mare cu ajutorul lampilor putem separa zona de luat masa de cel de gatit (zona de lucru). In acest caz deasupra mesei putem sa optam pentru o lampa ce sa atarna din tavan. Trebuie avut insa grija ca inaltimea sa fie corect aleasa, astfel incat sa nu ne deranjeze in timpul mesei sau al discutiilor.

Iluminatul de „plinta“ este solutia ideala cand dorim sa marcam teritoriul, sa luminam traseul , dar si sa scoatem in evidenta pardoseala din bucatarie.


Iluminarea suprafetei de lucru in bucatarie

Cu mult ne usureaza lucrul daca zona de gatit primeste suficienta lumina. De lumina am putea avea nevoie chiar si in cursul zilei, daca e innorat afara, bucataria este situata intr-o zona in care nu ajunge suficienta lumina naturala sau daca stam cu spatele la principal sursa de iluminat in bucatarie. Nu ne place absolut deloc daca farfuria sau paharul sunt murdare, din acest scop este recomandat montarea unei surse de lumina suplimentare deasupra chiuvetei. Zona deasupra aragazului deasemenea merita o iluminare deoarece este important sa vedem textura mancarii, daca cantitatea de piper adaugata este suficienta sau nu. La foarte multe hote sunt deja incluse astfel de surse de iluminat.

idei de iluminare bucatariePutem sa iluminam in interiorul dulapului un raft, ceea ce este practic in primul rand, in al doilea rand creaza o atmosfera placuta si tacamurile valoroase vor iesi in evidenta.

Exemple de surse de iluminat pentru stare de spirit individuale: lampadar, lampa de masa, etc.

Tu ce tip de iluminare ai in bucatarie?  In functie de ce ai ales locurile de iluminat?

 

Sursa poze:

http://www.kitchen-lighting-tips.com/kitchenpendantlighting.html

http://www.pedreschi.com/index.php/tag/kitchen-lighting/

http://www.hgtv.com/kitchens/10-kitchen-backsplashes-that-wow/pictures/index.html?i=1

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar