img
Home / Dormitor / Idei de amenajare pentru dormitorul country-chic

Idei de amenajare pentru dormitorul country-chic

Stilul country-chic este unul din cele mai frumoase stiluri de amenajare pe care le puteti alege pentru dormitorul dvs. Acesta poate fi descris in atatea feluri, avand numeroase caracteristici deosebite care ies in evidenta: romantic, rustic, calduros, elegant, chic, traditional. Un dormitor amenajat in stilul country-chic transmite o atmosfera relaxanta si vesela. V-am pregatit cateva idei pe care le puteti incerca daca sunteti pasionati de acest stil de amenajare.

Imprimeuri florale romantice si carouri chic

stil country-chic
stil country-chic

Una din cele mai frumoase idei de amenajare a dormitorului country-chic este cel cu imprimeuri florale. Imprimeurile florale pot fi folosite de la tapet pana la accesorii si decoratiuni si pot deveni un laitmotiv pentru restul camerei. Decorul cu imprimeuri florale este usor de realizat, insa aveti grija sa nu le folositi in exces pentru a nu crea un dormitor incarcat si aglomerat. Un pat cu structura din fier forjat este cea mai buna alegere, in timp ce parchetul sablat de culoare alba va completa interiorul.

Un dormitor country-chic poate fi obtinut si cu ajutorul carourilor ca si element decorativ. Acestea pot fi utilizate pentru tapet sau pentru tabla tapisata a patului. Accesoriile din lemn combinate cu decoratiuni si accesorii in carouri reprezinta o combinatie romantica, ce atrage atentia si ofera o atmosfera relaxanta. Ca si accesorii de lemn puteti opta pentru un cufar vintage, ce poate fi folosit ca bancuta, dar si ca spatiu de depozitare.

Mobiler country-chic

stil country-chic
stil country-chic

In stilul de amenajare country chic se pune accent foarte mult pe tipul de mobilier pe care il alegeti. Puteti opta pentru mobilier fabricat din lemn de nuc, stejar, fag, cires sau orice alt lemn de esenta tare.Acestea ofera intregului dormitor un aspect mult mai elegant si rafinat.

O alta varianta potrivita este Sheesham-ul, un material foarte rezistent. Ca si piese de mobilier puteti alege un pat mai inalt, un sifonier, o masuta de toaleta cu oglinda si eventual un fotoliu imbracat cu o husa asemanatoare cu lenjeria de pat.

Cum vi se pare acest stil de amenajare? Apelati la noi pentru orice accesorii sau decoratiuni potrivite pentru acest stil!

Sursa poze:http://homeideasmag.com/wp-content/uploads/2012/11/1-finds-home-style-shabby-chic1.jpg http://housetohome.media.ipcdigital.co.uk/96/00000ea80/1bb7_orh550w550/838438.jpg

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar