img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Bucatarie / Idei de amenajare pentru bucataria de vara

Idei de amenajare pentru bucataria de vara

Vara este anotimpul cel mai asteptat de catre cei care locuiesc la casa, pentru ca ofera posibilitati nenumarate de relaxare. In zilele calduroase de vara, picnicurile sau gratarele cu familia si prietenii sunt idei perfecte de petrecere a timpului liber. Daca aveti o bucatarie de vara, puteti organiza mese delicioase alaturi de cei dragi, la un gratar in aer liber sau la o pizza pe vatra.

Noi am pregatit cateva idei si stiluri de amenajare a bucatariilor de vara, pe care le veti adora cu siguranta!

 

Bucataria de vara moderna

Daca sunteti mai mult adeptul stilurilor de amenajare contemporane, atunci amenajarea simpla si moderna este perfecta pentru bucataria de vara. Caracteristicile principale ale acestui stil sunt comoditatea si esteticul. Bucataria moderna o completeaza pe cea din interior foarte bine, aducand in prim plan echipamentele de lucru intr-un foisor sau o pergola din gradina. Piesele de mobilier pentru o bucatarie de vara moderna trebuie sa fie raportate in mod ideala la suprafata avuta la dispozitie, de aceea mobilierul recomandat este cel modular, iar materialele cele mai potrivite sunt inoxul si aluminiul. Spoturile din jurul foisorului si lumanarile asezate pe alocuri completeaza perfect amenajarea si ofera acea eleganta speciala caracteristica acestui stil decorativ. Culorile pe care le puteto alege trebuie sa fie cat mai vii si mai calde: turcoaz, portocaliu, mar verde. Barul cu scaune inalte adauga un aer relaxat bucatariei, fiind perfect pentru reuniunile mari de familie.

 

Bucataria de vara rustica

bucataria de vara rustica
bucataria de vara rustica

Casele traditionale, cu un aer rustic pot fi adaptate cu usurinta si pot fi transformate intr-un spatiu perfect de relaxare in zilele de vara. De cele mai multe ori, aceste cottage-uri au dependinte care in prezent nu mai sunt folosite sau al caror intrebuintare poate fi usor schimbata catre o bucatarie de vara rustica. Gratarul si cuptorul de paine nu trebuie sa lipseasca din aceasta bucatarie, la fel ca si elementele de amenajare din lemn sau piatra (blat de lucru, mobilier, decoratiuni). In ceea ce priveste decoratiunile, puteti opta pentru motive brodate si elemente populare, pentru a aduce un plus de traditie in bucataria dvs. Prosoapele, stergarele si vesela din bucatarie pot fi decorate cu elemente traditionale variate. Lumina calda se potriveste perfect intr-o bucataria rustica, iar combinata cu un mobilier in nuante de rosu caramiziu si castaniu nu veti da gres in mod sigur.

 

Bucataria de vara cozy

Orientata in principal catre relaxare si mai putina catre functionalitate, bucataria de vara confortabila este caracterizata de o atmosfera intima, cu jocuri de lumini si detalii de amenajare calde. Stilul eclectic se regaseste in combinatia de lemn vintage (tec, stejar, cedru) folosit pentru piesele de mobilier, combinate cu pardoseala si pavelele din beton. Este important sa alegeti elemente contrastante cat mai echilibrate, pentru a nu oferi impresia de nepotrivire. Pentru locul de servit masa, o canapea si un covor transmite cel mai bine impresia de confort, intimitate si cozy, iar lampioanele colorate completeaza minunat scena. Nu exista reguli in ceea ce priveste cele mai potrivite culori, asa ca lasa-ti imaginatia sa aleaga pentru dvs!

 

Bucataria de vara high-tech

 

bucataria de vara
bucataria de vara

In final, am ajuns si la bucataria de vara high tech, recomandata in special pentru functionalitatea ei, al carei sursa de inspiratie in constituie spatiile de lucru al marilor bucatari. Ordinea si functionalitatea sunt principalele atribute, combinate insa excelent cu factorul estetic. Elecrocasnicele sunt de ultima generatie, iar accesoriile de bucatarie sunt variate si de cea mai buna calitate. Locul de servit masa este blatul de bucatarie alaturi de scaunele de bar. Materialele ideale sunt otelul inoxidabil si piatra naturala, iar pentru pardoseala se pot folosi deck-urile din lemn sau compozite. Nuantele mai inchise la culoare (gri, maro, negru) sunt cele indicate, iar corpurile de iluminat pentru a intregi ambianta high-tech sunt spoturile pe tije.

La Sildan gasiti pe langa sursa de inspiratie si creativitate zilnica si o colectie de decoratiuni si elemente de amenajare de cea mai buna calitate. Alegeti din produsele noastre cele care va recomanda cel mai bine si care se potrivesc cu stilul de amenajare dorit.

 

Sursa poze:

http://www.tazatek.com/wp-content/uploads/2014/04/uncategorized-inspiring-fresh-outdoor-summer-kitchen-design-on-the-gardens-with-wooden-pillar-and-roofing-design-ideas-fascinating-and-pleasurable-design-for-outdoor-summer-kitchens.jpg

http://static.dezeen.com/uploads/2009/08/copper-house-summer-kitchen-by-muru-pere-3.jpg

http://jonathanmcgrathconstruction.com/wp-content/uploads/2012/03/Sweetwater-Oaks-Longwood-FL-Summer-Kitchen-Home-Remodeling-Contractor-Photo.jpg

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar