img
Home / PARCHET LAMINAT | PARDOSELI / Grosime parchet laminat si stratul de material suport

Grosime parchet laminat si stratul de material suport

Azi vom vorbi despre grosimea parchetului laminat si despre stratul suport al acestuia. Cei mai multi producatori de parchet laminat au in sortiment grosimi de 7 pana la 9 mm.

 

Grosime parchet laminat

La unele tipuri de parchet laminat in partea inferioara este inclus si un material pentru amortizarea fonica si acustica dar nici acestea nu trebuie sa fie neaparat mai groase .

wellness V5_black
parchet laminat

Daca vi se ofera un parchet laminat mai gros de 9 mm informati-va exact care a fost motivul pentru care a fost fabricat mai gros. Nu poate fi vorba de o stabilitate mai buna, dar este posibil ca materialul suport sa fie de proasta calitate. Acest lucru in timp va afecta suprafata parchetului laminat formand imprimeuri pe suprafata acestuia.


Stratul de material suport

Stratul de material suport este foarte important la un  parchet laminat, deoarece are o influenta decisiva asupra stabilitatii si rezistentei acestuia impotriva imprimarii urmelor pe suprafata. Dar si asupra caracteristicilor de umflare in contact cu umezeala precum si asupra zgomotului pe care-l produce parchetul laminat la pasitul pe ea.

La parcheturile laminate bune se folosesc ca strat de material suport numai placi fibrolemnoase de densitate ridicata, adica placi HDF. Bineinteles  ca nici placile HDF nu sunt toate la fel. HDF inseamna doar ca densitatea placii este de peste 800 kg/m3 dar alte caracteristici al acestuia duc la diferente mari intre aceste placi HDF.

Diferentele cele mai mari intre placile HDF sunt date de procedeul de fabricatie precum si de materialele folosite.

country floor-design
parchet laminat

Au fost fabricate din bucati de lemn, rumegus sau din aschii de lemn?. Ce fel de esenta de lemn s-a folosit  si de unde provine? Ce materiale suplimentare s-au utilizat pentru imbunatatirea caracteristicilor pentru a nu se umfla, contra mucegaiului, contra inflamabilitatii? Ce fel de adezivi s-au folosit si cat de ridicata este continutul de formaldehida al acestora?

Cred ca aceste detalii va vor fii de ajutor cand doriti sa achizitionati un parchet laminat.

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar