img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Accesorii / Ghid de cumparaturi: Cum alegem candelabrul

Ghid de cumparaturi: Cum alegem candelabrul

Candelabrul este un element de design unic si sofisticat ce poate transforma amenajarea unui interior in ceva cu adevarat special. In functie de stilul de amenajare, optati pentru un candelabru sic si glamour, care sa aduca un plus de eleganta incaperii. Alegerea unui candelabru nu este dificila, insa se recomanda sa urmariti cateva aspecte importante. Aceste aspecte va ajuta sa faceti cea mai bune alegerea in materie de candelabru, atat in ceea ce priveste stilul de amenajare, cat si a personalitatii camerei pentru care alegeti corpul de iluminat. Sa vedem impreuna care sunt aspectele de care trebuie sa tineti cont!

 

Locatia

Un prim element important in procesul de alegere a candelabrului consta in alegerea locatiei potrivite pentru acest corp de iluminat. In functie de incaperea unde doriti sa il montati: dining, hol, living, stilurile candelabrului pot varia. In cazul care doriti sa adaugati candelabrul deasupra mesei de dining, acesta nu numai ca trebuie sa serveasca rolului decorativ, dar trebuie sa garanteze o lumina intensa pentru servirea mesei. Daca este vorba despre un candelabru pentru dormitor puteti sa luati in considerare mai mult designul, decat puterea de iluminarea. Aceasta incapere trebuie sa fie relaxanta si sa va permita sa va odihniti, fara a avea o sursa de lumina foarte puternica.

 

candelabrul
candelabrul

Dimensiunea

Dimensiunea candelabrului este si ea importanta. Inainte de a pleca la cumparaturi noi va recomandam sa masurati camera sau sa analizati foarte bine spatiul in care urmeaza sa adaugati candelabrul. Acest lucru deoarece dimensiunea acestuia poate influenta atmosfera din camera. Un candelabru de dimensiuni mici intr-o camera spatioasa poate parea micsorat si ofera impresia ca se „pierde” in tot spatiul. Totodata, un candelabru impunator intr-o camera prea mica ofera senzatia de sufocare si iluminat agresiv.

 

Design

Cele mai multe persoane se gandesc la cristale atunci cand spun candelabru. Totusi, exista numeroase modele si design-uri mai simple, fara opulenta caracteristica stilului clasic. In functie de preferinte, dar si de stilul de amenajare a incaperii, puteti renunta la detalii foarte sofisticate si puteti alege un candelabru metalic din fier forjat, fara multe decoratiuni si ornamente.

Va ganditi sa alegeti un candelabru pentru casa dvs? Va stam la dispozitie cu produse de calitate si sfaturi de amenajare!

Sursa poze: http://hookedonhouses.net/wp-content/uploads/2009/01/chandelier-in-room.jpg

http://www.homedecordream.com/wp-content/uploads/luxury-chandelier-for-dining-room.jpg

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar