img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Accesorii / Detectoare de miscare cu infrarosu.

Detectoare de miscare cu infrarosu.

Mod de functionare si comparatie de pret.

Toata lumea cunoaste populara aplicatie de detectoare de miscare cu infrarosu in sectorul privat – aprinderea automata de lumina, atunci cand se apropie cineva de casa. Dar, cum functioneaza un astfel de sistem cu infrarosu? Cat de sigura este alarma declansata? Si cat de mult costa un sistem de detectare cu infrarosu?

Un sensor de miscare cu infrarosu masoara schimbarile de temperatura din zona inconjuratoare cu ajutorul razelor infrarosii. Cand valoarea se schimba semnificativ, atunci alarma se declanseaza. Aceste fluctuatii de temperatura sunt cauzate de caldura infrarosie emisa de om. Fluctuatiile de temperatura care sunt determinate de vreme sunt ignorate automat de detectoarele de miscare moderne si astfel sunt eliminate alarmele “false”.

Steinel
Steinel

Atunci cand se apropie oameni de sistemul cu infrarosu, alarma este imediat declansata. La instalare, trebuie avut grija ca nici un corp de incalzire si nici ferestre sa fie in raza directa a dispozitivului, deoarece acestea pot denatura rezultatul masuratorii.

Tehnologia de infrarosu functioneaza cu ajutorul asa-numitului principiu piroelectric. Suprafata senzorului de miscare isi schimba sarcina electrica, in functie de temperatura ambientala masurata si reactioneaza la schimbari majore, cum ar fi aparitia unui corp uman cald, in cadrul de masurare.

O zona de aplicare foarte populara pentru un astfel de detector de miscare cu infrarosu este usa din fata propriei locuinte sau al proprietatii. La apropierea unui intrus sau in cazul in care proprietarul se apropie de usa , prin detector se declanseaza automat alarma si lumina se aprinde sau in primul caz este declansata alarma.

Modele de baza mai ieftine de detectoare de miscare cu infrarosu sunt disponibile la un pret de 10 €. In functie de domeniul de aplicare si dimensiune, de asemenea sunt disponibile modele de pana la 100 €. Deseori, este posibil sa se achizitioneze un detector de miscare cu infrarosu cu o sursa de lumina cu halogen integrata. Aici preturile de achizitie ar fi de 20-30 €.

Steinel.
Steinel.

In general, detectorul de miscare cu infrarosu poate fi folosit atat ca un factor de descurajare fata de hoti, precum si ca un serviciu util proprietarilor. Modul de functionare, de asemenea, cel putin la modelele mai moderne, este foarte fiabil si sunt disponibile la diferitii comercianti la preturi accesibile.

 

Copyright poze articol: http://www2.steinel.de

 

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar