img
Home / PARCHET LAMINAT | PARDOSELI / Decoruri si sisteme de imbinare parchet laminat

Decoruri si sisteme de imbinare parchet laminat

Alegerea decorului, structurii suprafetei si aspectului parchetului laminat este o chestiune de gusturi personale. Depinde de locul unde doriti sa montati parchetul laminat puteti alege sa aiba aspectul parchetului clasic, al dusumelei, aspect de gresie, piatra, marmura sau sa fie tip punte de vapor, sa fie inchisa sau deschisa la culoare chiar si unicolore.

parchet_hdm_wellness_2
parchet laminat

In acest articol voi vorbi despre aspect, decoruri si sisteme de imbinare al parchetului laminat.

 

Decoruri parchet laminat

Decorurile de lemn al parchetului laminat sunt cele mai numeroase. Aceste decoruri pot imita diferite esente de lemn cum ar fii: stejar, nuc, cires, artar ,bambus, etc. Toate aceste esente pot avea diferite nuante ca natur sau de culori deschise sau mai inchise. Suprafata parchetul laminat poate fi structurata sau fina. Suprafata structurata la atingere se simte exact ca si cum ar fi din lemn natural. Suprafata fina poate fi mata, lucioasa sau chiar superlucioasa, acesta din urma se gaseste in foarte multe decoruri la producatorul german de parchet laminat HDM.

Aspectul parchetului laminat este dat si de marginile acestuia care pot fi drepte, rotunjite sau in forma literei V. Parchetul laminat cu margini drepte este cel mai raspandit, iar la montaj se obtine o suprafata plana. Parchetul laminat cu margini rotunjite da un aspect deosebit incaperii in care este montat si va face ca incaperea sa arate mult mai mare decat este in realitate. Parchetul laminat cu margini in forma de V imita perfect rosturile de la gresie sau marmura.


Sisteme de imbinare parchet laminat

 

superglanz extra sensitive maxi V5_black
parchet laminat

Marginile parchetului laminat au o foarte mare legatura cu imbinarea placilor deoarece dupa asamblare apar rosturile sau rotunjirile daca bineinteles placile sunt prevazute cu asa ceva.

Sunt foarte multe tipuri de sitemele de imbinare click, aproape fiecare producator de parchet laminat are propriul sistem.

Cel mai cunoscut si probabil cel mai bun este sistemul click UNILIN.

Dovada consta in faptul ca producatori de parchet laminat din intreaga lume peste 80 la numar folosesc sistemul click UNILIN si platesc pentru acesta cca. 1- euro / m2 taxa licenta. Acestia folosesc acest sistem de imbinare doar la produsele din gama de varf .

Sistemele de imbinare au un rol foarte important pentru imbinarea placilor de parchet laminat dar si pentru a se evita patrunderea prafului, murdariei, umezelii precum si impotriva scartaitului sau a pocnirii podelei cand se paseste pe acesta.

Este foarte important ca sa intrebati cand doriti sa achizitionati un parchet laminat cat mai multe detalii despre sistemul de imbinare.

 

Sper ca aceste sfaturi va vor fi de ajutor …

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar