img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Accesorii / Decoratiuni pentru locuinta – dati frau liber creativitatii!

Decoratiuni pentru locuinta – dati frau liber creativitatii!

Omul se deosebeste de rudele sale din regnul animal, in primul rand, prin abilitatile sale distincte de a modela si de a schimba mediul inconjurator, conform dorintelor si

conceptelor proprii.

Atribuirea unei forme exterioare fortelor creatoare din interior, reprezinta un instinct primar al omului, care, din pacate, in zilele noastre nu mai poate fi satisfacut indeajuns. In epoca unui peisaj mass–media agitat si a unui consum general excesiv, creativitatea altora ne demonstreaza zi de zi, ca trebuie sa profitam din plin de ceea ce ne ofera viata. Nu in ultimul rand, din motive de comoditate, ne putem bucura de roadele intuitiei altora. Astfel, perceptia lucrurilor trecute prin filtrul constiintei inceteaza sa mai existe.

Abia daca mai exista cineva care, in efervescenta zilelor noastre, isi mai poate permite inspiratia de a mai produce ceva cu propriile maini, mai ales atunci cand produsele artelor aplicate provenite din importurile ieftine din Orientul Indepartat, ne otravesc bucuria propriilor creatii. Nu de putine ori, casele noastre sunt sufocate cu decoratiuni din materiale de calitate indoielnica.

Pandative din lemn sculptate grotesc, oua de Paste pictate pe fuga, pitici de gradina din material plastic si flori din fetru – astfel de accesorii, parca nu au fost niciodata atat de ieftin realizate ca in zilele noastre.

Cultura care exista astazi si care este numai buna de aruncat la gunoi, se manifesta, din pacate, din ce in ce mai mult, chiar si in acest domeniu, incepand cu o devalorizare generala a artelor artizanale.

Easter Decoration@stefan.eissing
Easter Decoration@stefan.eissing

Exista, bineinteles, o mare diferenta intre produsele unicat, realizate manual, din productia proprie si produsele realizate la nivel industrial, pe banda rulanta, prezente in magazinele in care toata marfa este la pretul de 1 Euro, magazinele tip “38”.

De Paste, nu ar trebui sa mai existe in fata usilor, mereu aceleasi modele de iepurasi din paie, iar de Craciun nu mai trebuie sa vedem pe la ferestre elani care sclipesc. Inca nu este tarziu sa mai asteptam putina originalitate din partea proprietarului casei.

Trimiteti-ne fotografiile decoratiunilor de Paste facute de dumneavoastra. Vom publica cu placere imaginile pe acest blog. Cea mai buna fotografie (aleasa de colaboratorii nostri) va fi recompensata cu un premiu frumos. Premiile consta in vouchere de cumparaturi de 200 Ron (premiul I), 100 Ron (premiul II) si 50 Ron (premiul III)! Pozele pot fi trimise pana la data de 30. aprilie 2012!

Participati! Aveti numai de castigat! Fotografiile dumneavoastra pot fi trimise la:

office@sildan.ro

 

Poza articol Flickr: @lejoe

Un articol care sigur va place:

  • Interioare moderne – Design Boutique – Interioare moderne: 3D si print digital pentru perdele si draperii. Categorie: Tendinte; 4.4.2012. Se spune ca tehnologia este arta de a transforma stiinta in ceva practic, si adesea estetic am mai adauga descoperind perdelele si draperiile …

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar