img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Decoratiuni elegante pentru tavan

Decoratiuni elegante pentru tavan

Cati dintre noi se gandesc la functia decorativa a tavanului? De cele mai multe ori il vedem doar ca pe un acoperis deasupra capului, fara a lua in considerare functia decorativa pe care o are. Exista de multe ori situatii in care decoratiunile il pot pune in valoare si pot scoate in evidenta mult mai bine camera si spatiul avut la dispozitie. Noi v-am pregatit cateva idei de decoratiuni elegante si creative pe care le puteti incerca pentru tavan.

 

Corpuri de iluminat

decoratiuni tavan
decoratiuni tavan

Cea mai frecventa decoratiune pentru tavan se refera la iluminare si la corpurile de iluminat pe care le puteti folosi in fiecare incapere. Lampadarele, lustrele, spoturile sau candelabrele dau personalitate unui tavan. Materialele si designul corpurilor de iluminat ofera o valoare decorativa speciala camerei. Gradul de iluminare din camera poate constitui o metoda decorativa in sine. Sa imbraci in lumina tavanul, sa creezi un colt intim in penumbra, sa schimbi nuanta si intensitatea luminii sunt doar cateva modalitati de decorare a tavanului cu lumina.

 

Stucaturi si aplicatii

Decoratiunile in relief pe plafoane si tavane sunt de asemenea uzuale. Facute din ipsos sau lemn, acestea sunt asezate de cele mai multe ori in jurul punctului central unde se afla localizat corpul de iluminat. Uneori, pentru simetrie, se afla un rand de stucaturi cu aceleasi modele ca cele din jurul lampii si sunt asezate pe marginile tavanului. Acestea ofera o unitate decorativa si sunt intalnite de cele mai multe ori intr-un stil de amenajare clasic.

 

Stickere decorative pe tavan

Daca vreti sa aduceti un plus de personalitate in locuinta, va recomandam sa decorati tavanul cu stickere decorative. De la texte, peisaje, animale, flori sau forme abstracte, puteti opta pentru orice sticker decorativ pentru camera dvs. Alegeti stickere decorative in functie de stilul de amenajare, dar si de preferintele dvs.

 

Picturi si vopsire ornamentala

tavan fosforescent
tavan fosforescent

In casele mari, amenajate in stil clasic, puteti opta pentru modele cu arabescuri complicate sau picturi intregi. Pentru o casa mica sau un apartament este recomandat un ornament simplu, pictat in colturi, eventual un model floral stilizat, simetric. Pentru interioarele sofisticate, picturile de pe tavan se fac in armonie cu restul finisajelor si a accesoriilor din incapere.

 

Decoratiuni fosforescente

Imaginile, desenele si simbolurile fosforescente sunt perfecte pentru tavanul din camerele celor mici. Puteti crea cu ajutorul lor un cer cu luna si stele sau un sistem solar, desenele animate preferate sau personaje din filme.  Creati un decor special in camera copilului dvs. cu ajutorul acestor decoratiuni deosebite.

Amenajarea tavanului este de multe ori ignorata, nefiind luata in considerare ca parte decorativa din locuinta, ci mai mult ca parte functionala. Ideile mentionate mai sus va ajuta sa scoateti in evidenta cat mai bine tavanul si sa oferiti o nota unica incaperii. Decorati tavanul in functie de stilul de amenajare, dar si de spatiul avut la dispozitie in locuinta.

La Sildan gasiti cele mai creative idei pentru locuinta dvs! Pentru preturi si oferte puteti sa ne contactati!

Sursa poze:http://www.digsdigs.com/photos/wall-and-ceiling-decorations-for-classic-and-modern-room-design-10.jpg

http://9homedecoratingideas.com/wp-content/uploads/2011/11/Ceiling-Decorating-Ideas-35.jpg

http://imarkdesignhouse.com/wp-content/uploads/2012/04/ceiling-decor-of-nursery.jpg

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar