img
Home / Lemn / Cum se face o balustrada cu mana curenta potrivita?

Cum se face o balustrada cu mana curenta potrivita?

In foarte multe case vechi, dar si in cele moderne, vedem scari imense cu balustrade si maini curente frumoase, lucrate manual.

 

V-ati intrebat si dumneavoastra cum se proiecteaza si produce de fapt  asa ceva?

IMG_1108 Pentru a proiecta o scara impreuna cu toate componentele necesare este important in primul rand un singur lucru: o buna putere de imaginatie in spatiu.

Daca cineva nu isi poate vizualiza in minte cum va arata mai tarziu balustrada din fier forjat sau mana curenta din lemn, atunci va avea mari probleme la proiectare. Desigur in zilele noastre sunt de mare ajutor programele moderne de Software 3D care simplifica tot procesul de proiectare. Programele de desen ajuta designerul sau arhitectul in transpunerea imaginii din minte pe hartie.

Dar creierul uman este inca superior calculatorului in ceea ce priveste imaginatia. Tot ce va fi desenat cu ajutorul calculatorului este deja realizat, ca si imagine, in mintea designerului.

In general, se practica ca la proiectarea balustradei sa se realizeze si un model. Mai ales in cazul in care mana curenta va avea si curbe sau chiar colturi, se recomanda sa se realizeze un mic model de scara.

De obicei, se va face un model in marimea originala care, de exemplu, se prezinta un mic fragment de balustrada si cursul mainii curente. Pentru a prezenta clientilor cum vor arata treptele in contextul intregii case, se va recurge, de regula, fie la desen tehnic, fie la un program 3D.

Dorim sa va aratam aici un model in care sunt prezentate unghiurile pentru cursul mainii curente. Pentru tamplar este de mare ajutor sa realizeze mana curenta pe baza unui astfel de model care sa se plieze exact la balustrada.

IMG_1107Mana curenta pentru balustrade in casa

Sa rezumam, din nou, pe scurt, ce aveti nevoie pentru a proiecta si a construi perfect scara si balustrada:

  • Multa imaginatie
  • O idee cu privire la materialele care se vor folosi: sticla, lemn, piatra naturala, metal, cabluri din otel inoxidabil
  • Informatii detaliate privind planul si cursul scarii
  • Un designer bun care stie sa si explice ideile sale
  • Un proiectant care va poate prezenta posibilitatile in materie de balustrade si maini curente
  • Un model cu un fragment al scarii care sa va ajute sa decideti mai usor
  • Profesionisti care sa va ajuta sa construiti ce a fost proiectat
  • Mult, mult timp si rabdare …..

Cand sunteti in faza de proiectare, amintiti-va ca scarile sunt o investitie pe termen lung. Nevoile dumneavoastra cu privire la scari, balustrade si maini curente se pot schimba cu timpul!

IMG_1110In cazul in care sunteti exact in faza de proiectare a unei scari, va rugam pur si simplu sa ne sunati.

Specialistii nostri vor fi foarte bucurosi sa va ajute la realizarea scarii dumneavoastra de vis pe care ati dorit-o dintotdeauna.

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar