img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Cum sa introducem stilul shabby chic in casele noastre?

Cum sa introducem stilul shabby chic in casele noastre?

Deci, ce este stilul shabby chic? Probabil ati ghicit deja. Este atunci, cand punem mai mult efort in a face ca interiorul sa arate mai vechi mai degraba decat mai noua. Daca va plac antichitatile, operele de arta de epoca si lucruri pur si simplu vechi, frumos uzate, atunci stilul de amenajare shabby chic este pentru dvs.

living in stilul shabby chic
living in stilul shabby chic

Stilul shabby chic (elegant uzat) isi are radacinile din anii 1980. Astazi, datorita reimprospetarii, romantismului si aspectului rustic este extrem de popular.  Daca va doriti astfel de interioare in casa dvs. nu trebuie decat sa „invechiti“ cateva piese de mobilier.

 

Frumusete, comfort si functie in stilul shabby chic

stilul shabby chic
stilul shabby chic

Principala caracteristica oferit de stilul shabby chic este de a obtine efectul mobilierului antic. Puteti utiliza mobilier vopsit in alb antic sau slefuit. Sunt comune suprafetele vopsite, lacuite si fisurate, petele de rugina, vopsea decojita si materiale fara scame.  Ca si material sunt folosite cele de panza si bumbac, urmand liniile franceze antice.

stilul shabby chic in living
stilul shabby chic in living

Paleta de culori est reprezentata de pasteluri feminine, nuante de alb, bej, ocru. Stilul inconfundabil de albire a mobilierului, de a-l face palid, dar nu este vorba neaparat de piesele de mobilier ieftine. Mai degraba,  stilul shabby chic se potriveste in casele din mediul rural, in vile, dar cu putina modifcare poate fi utilizat si in apartamentele din orase.  Practic, este o linie foarte romantica, calda, confortabila, astfel incat se strecoara cu usurinta mai ales in inimile femeilor.

Aspectul shabby chic nu este greu de realizat. Combinand stilurile country (tara) si cottage (cabana), precum si luarea unor elemente de design rustic puteti crea ceva cu adevarat unic, cu mobilier luxuriant vechi, lenjerie de pat decolorat, decoratiuni si accesorii interioare de epoca.

stilul shabby chic in living
stilul shabby chic in living

Ordinea lucrurilor nu este necesara, sa incercati sa echilibrati partile uzate si elegante. Pernele pot fi de diferite dimensiuni, culori si imprimeuri.

Sa inceapa amenajarea……..

Sursa poze: http://www.hgtv.com/living-rooms/charming-shabby-chic-living-room-designs/pictures/index.html

http://www.hgtv.com/decorating-basics/shabby-chic-style-guide/pictures/index.html?i=1

 

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar