img
Home / Dormitor / Cum sa decorati un dormitor in stil frantuzesc?

Cum sa decorati un dormitor in stil frantuzesc?

Cautati un stil de amenajare elegant, romantic, boem chiar pentru dormitor? Atunci stilul frantuzesc este cel mai potrivit pentru dvs. Modul in care este amenajat un dormitor va influenteaza starea de spirit si modul in care va comportati.

 dormitor stil frantuzesc
dormitor stil frantuzesc

Datorita faptului ca aceasta incapere este potrivita pentru somn, odihna si relaxare, cel mai potrivit este sa alegeti culori si decoratiuni cat mai calde. Haideti sa vedem impreuna ce surprize ne ofera stilul frantuzesc de amenajare.

 

Piese de mobilier masive

 dormitor stil frantuzesc
dormitor stil frantuzesc

Intr-un decor frantuzesc, piesele de mobilier au un loc aparte si au o poveste speciala. Mobilierul acestui stil de amenajare este masiv, are margini rotunjite si este decorat cu ornamente si sculpturi elegante, dar subtile. Finisajul vintage ii ofera o imagine cocheta si sofisticata, insa nu pretentioasa. Mobilierul frantuzesc este totusi cald, primitor si relaxant. Pentru a va bucura de aceste caracteristici minunate in dormitor, puteti alege piese cu o nuanta naturala de lemn sau puteti opta pentru un finisaj mai auriu.

 

Obiecte de iluminat pompoase in dormitor

 dormitor stil frantuzesc
dormitor stil frantuzesc

Daca va decideti sa decorati dormitorul dupa acest stil este bine sa stiti ca obiectele de iluminat sunt de dimensiuni mari, sunt elegante, chiar pompoase. Una din piesele specifice acestui stil este candelabrul. Acesta trebuie ales in concordanta cu spatiul pe care il aveti disponibil in camera, dar si cu nuantele pe care le-ati folosit deja in amenajare.

In cazul in care mizati pe nuante inchise ale pieselor de mobilier, puteti sa alegeti un candelabru in nuante mai deschise, ca sa echilibreze frumos culorile si sa deschida dormitorul. Nu folositi numai culori inchise pentru a nu oferi o nota intunecoasa sau chiar deprimanta camerei.

 

Culori si pattern-uri in dormitor

 dormitor stil frantuzesc
dormitor stil frantuzesc

In ceea ce priveste culorile, va recomandam in principal utilizarea nuantelor deschise si prietenoase, care sa ofere un aer cald si glamorous camerei. Printre cele mai potrivite culori se numara auriu, alb, bej, lavanda sau verde pastelat. Culori mai inchise precum albastru sau maro sunt de asemenea potrivite stilului, insa mai mult sub forma unor pete de culoare.

Sursa poze:

http://www.visualremodeling.com/2010/09/29/30-french-style-bedrooms/

http://homedecoratingideasphotos.blogspot.ro/2012/06/french-style-bedroom.html

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar