Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Cum sa creezi un interior prietenos cu mediul
Cum sa creezi un interior prietenos cu mediul

Cum sa creezi un interior prietenos cu mediul

La realizarea proiectului de casa, cand discutam cu arhitectii, sa nu punem accent doar pe partea estica, ci si pe partea carea include utilizarea si alegerea corecta a elementelor, a materialelor care urmeaza a fi utilizate – care nu sunt daunatoare sanatatii.

Asadar daca va doriti sa realizati un interior eco-friendly mai jos gasiti cateva sfaturi.

Scufundati-va in lumina naturala a soarelui: o modalitate inteligenta pentru a crea un interior eco-friendly obtinem daca lasam ca lumina soarelui sa intre in locuinta pe o durata cat mai mare din zi. Ferestrele mari si orientate spre sud ne ajuta sa obtinem suficienta lumina. Bine de stiut: cu ajutorul luminii naturale in locul iluminatului electric economisim la factura de electricitate.

plante de interior

plante de interior

Iluminare energetica eficienta nu doar pentru mediu, ci si pentru noi, utilizatorii. Cu ajutorul unei lumini flourescenta compacta putem ajuta la economisirea energiei electrice. Pot fi, de asemenea, prevenite si emisiile de gaze, poluanti, care pot fi daunatoare pentru sanatatea noastra si mediul inconjurator. Cand alegem obiecte de iluminat sa alegem pe cele care sunt eficiente din punct de vedere energetic.

Alegeti produse (vopsea, mobilier, covor, articole de uz casnic) care nu emit sau au un continut redus de compusi organici volatili – care sunt daunatoare sanatatii.

Interior eco-friendly

Chiar si ferestrele pot ajuta la crearea unui interior eco-friendly. Se aleg ferestre cu acoperiri speciale pentru a reflecta caldura si a oferi izolare. Acest fapt ne ajuta sa avem o camera calda mai ales iarna.
Pentru pereti alegeti vopsele care nu emit substante nocive. De exemplu putem acoperii peretii cu tablouri, panouri din lemn, pluta, placi ceramice – toate sunt eco-friendly.
Optati pentru mobilier care este fabricat din lemn natural. Poate fi realizat chiar si mobilier din bambus personalizat, oferind o nota mai personala spatiului Dvs.

Aduceti natura in casa prin cateva plante de interior: o idee extraordinara de a introduce in casa plante. Plantele ajuta la filtrarea aerului si elimina substantele chimice nocive din camera. Pe langa beneficiile de sanatate ce pot oferi, plante adauga frumusete spatiului, conferand o ambianta proaspata si naturala. Se aleg plantele specifice pentru interior (mici, inalte).

Daca v-ati propus sa obtineti o casa prietenos cu mediu, folositi materiale organice si naturale.

Sursa poze: http://www.totalstone.com

About Kinga Monda

S-a nascut in Ajunul Craciunului in anul 1982. In cadrul companiei este angajata ca asistenta pentru conducerea firmei. Hobby: calatoriile, cititul, fotografiatul, activitati pe social media ca Facebook, Twitter, LinkedIn, etc....

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top