Home / FAQ / Cum calculez corect necesarul de parchet laminat ?
Cum calculez corect necesarul de parchet laminat ?

Cum calculez corect necesarul de parchet laminat ?

In momentul in care dorim sa montam un parchet laminat intr-o camera trebuie sa facem calculul pentru a stii ce cantitate trebuie sa achizitionam.

Calcularea necesarului de parchet laminat se face prin inmultirea latimii camerei cu lungimea acestuia iar la suma rezultata mai adaugam aproximativ cinci la suta pentru a se lua in calcul si pierderile care apar la taierea placilor de parchet laminat.

Aceste pierderi sunt imposibil de evitat deoarece aproape nici o incapere nu are lungimea sau latimea care sa fie un multiplu cu latimea si lungimea unei placi de parchet laminat.

Exemplu de calcul pentru parchet laminat:

 latimea camerei = 3,55 ml

lungimea camerei= 5,20 ml

3,55 x 5,20 =18,46 m² + 5 %= 19,383 m²

Cu aceste calcule puteti sa mergeti la magazinul unde doriti sa achizitionati parchet laminat unde dupa ce a-ti ales parchetul trebuie sa intrebati cati metrii patrati se afla intr- o cutie.

Pentru ca sa puteti calcula de cate cutii aveti nevoie.(exemplu cutia de parchet laminat contine 1.97 m² si dumneavoastra aveti nevoie de 19,383 m² de parchet atunci trebuie sa achizitionati 10 cutii de parchet laminat).

 

About Ioan Trif

Nascut in Targu Mures. Angajat la firma SILDAN ca, consultant tehnic pentru proiecte individuale si industriale. Hobby: fotbal, automobile, pescuit si muzica buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top