img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Culorile in designul interior

Culorile in designul interior

 

Culorile influenteaza stare de spirit si bunastarea noastra. Culorile pot evoca vizualizatorului atat un impact intellectual cat si un impact emotional, astfel afectand bunastarea unui om, pozitiv sau negativ. Ele joaca un rol foarte important mai ales in proiectarea si amenajarea spatiilor de locuit.

Ce fel de culori sa folosim in amenajarea locuintei? Ele trebuie alese in functie de ce culoare se potriveste in camera respectiva si totodata cu starea noastra de spirit. Albastrul ,de exemplu, este o culoare linistitoare si se presupune in a se aplica de preferinta in dormitoare.

In schimb culoarea galbena este mai stimulatoare si se potriveste in bucatarie si in locul unde se serveste masa. Verdele este natura, deci prospetime, vitalitate si ne revigoreaza asadar este ideal de folosit in birou si nu numai.

Verde-fistic, roz sau albastru deschis sunt culori pentru suflete romantice, dar se asorteaza destul de bine, utilizate subtil, chiar si in stilurile moderne.

Paradiesblume 518423_R_K_B_by_Dirk Schelpe_pixelio.deSi lemnul, piatra si metalul au culoare si se pot folosi in proiectarea designului de interior.

Fie perete, tavan, podea, usi sau ferestre – fiecare centimetru patrat al domiciliului dvs. poate fi un punct de atractie, cu putin efort, daca folositi culorile adecvate!

Culorile stimuleaza, echilibreaza sau invioreaza starea noastra de spirit – in functie de modul de utilizare al culorilor!

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar