img
Home / IDEI AMENAJARI CASE MODERNE / Culori pentru pereti in designul interior

Culori pentru pereti in designul interior

Alegerea culorilor pentru pereti este foarte dificila deoarece trebuie luati in considerare o serie de factori: stilul de amenajare, piesele de mobilier, decoratiuni, parchet. De aceea, este recomandat ca nuanta aleasa pentru pereti sa fie in concordanta cu restul acestor elemente pentru a crea o atmosfera relaxanta.


Rosu

Aceasta culoare inspira pasiune, intimitate si energie, fiind o culoare calda. Rosul este potrivit pentru camerele mari, ce sunt destinate unor activitati energice. Persoanele ce aleg aceasta culoare trebuie sa fie precaute deoarece poate fi foarte intensa, uneori chiar coplesitoare. Nu este indicat sa zugraviti toti peretii in aceasta culoare pentru a nu agita si a nu micsora camera prea tare. Poate fi zugravit un perete, cu rol de accentuare si contrast puternic.


Albastru

O camera poate fi transformata intr-o oaza de reculegere, liniste si relaxare cu albastru. Aceasta nuanta este folosita cel mai frecvent in dormitor deoarece are efecte calmante. Albastrul este una din cele mai utilizate culori pentru pereti in designul interior datorita faptului ca poate oferi contraste exceptionale cu restul elementelor din camera.


Verde

Verdele este pe cale sa devina cea mai noua culoare neutra din designul interior, fiind tot mai des folosita. Tonurile brune pot fi combinate eficient cu verde pentru a oferi impresia de natura. Aceasta culoare inspira la fel ca si albastru la liniste si relaxare, fiind potrivita pentru living.


culori pentru peretiNuantele de brun

Culorile calde maro, brun si bej inchis sunt cele mai indicate pentru camerele in care se doreste crearea unui spatiu confortabil si relaxant. Nuantele acestea de brun ofera posibilitatea de a incerca cat mai multe stiluri de amenajare deoarece se pot realiza combinatii si constraste deosebite. Tonurile neutre dau impresia unui spatiu deschis si aerisit, fiind potrivite in special pentru incaperile de mici dimensiuni.


Portocaliu

Incaperile in care domina nuanta de portocaliu sunt calde si prietenoase, de aceea se potrivesc foarte bine in living. Culoarea aceasta este ludica, inspirand imaginatie si creativitate, fapt pentru care poate fi folosita cu succes si in birou. Portocaliul se imbina perfect cu albastru deoarece sunt culori complementare, insa combinatia nu trebuie folosita in exces pentru ca ofera efecte complesitoare. Albastrul poate fi folosit intr-o camera cu peretii portocalii pentru piese de mobilier, decoratiuni sau covoare.

Sursa poze:

http://designkastle.com/2012/09/shades-brown-bedroom-interior-design-ideas/simple-bedroom-design-within-brown-color/

http://www.bedroomwallcolours.com/cmyk-for-wall-colour-combination-for-bedroom.html/cmyk-for-wall-colour-combination-for-bedroom8

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar